Obezbeđen novac za Ganićevu kauciju

BANJALUKA, 3. marta 2010. (Beta) - Novac za uplatu kaucije od 200 hiljada funti za bivšeg člana Predsedništva BiH Ejupa Ganića koji je, po poternici iz Srbije, uhapšen u Londonu, obezbedila je Sanela Dženkins, Sarajka udata za bogatog britanskog bankara, javili su banjalučki elektronski mediji.

Ganićeva kćerka Emina je potvrdila novinarima da je kaucija položena zahvaljujući Dženkinsovoj, jer prema propisima Velike Britanije novac mora položiti britanski državljanin. Ganićev advokat Damir Arnaut je u utorak, po dolasku u London, rekao da je kaucija osigurana i da će Ganić "vrlo brzo biti pušten na slobodu".

Arnaut koji je i savetnik u kabinetu bošnjačkog člana Predsedništva BiH Harisa Silajdžića, kazao je da će Ganića braniti tvrdnjom da se radi o "politički motivisanom procesu", optužujući Srbiju da je ovim slučajem "direktno napala suverenost BiH". Ročište na kojem bi Osnovni sud u Vestminsteru trebalo da odluči o Ganićevom uslovnom puštanju na slobodu, uz kauciju od 200 hiljada funti, zakazano je za sredu u 14 časova po srednjeevropskom vremenu.

Pogledajte još