MORA BITI MUŠKO: Crnogorke opasnim testiranjem u srpskim klinikama proveravaju pol deteta

- Ne mogu na abortus niti bih ja želela, a suprug me tera. Pošto mi je treća ćerka - prenosi jedna žena za Eksploziv iskustvo svoje drugarice.

Da takvih slučajeva u Crnoj Gori ima dosta pokazalo je ozbiljno novinarsko i društveno istraživanje koje je trajalo šest meseci.

Otkriveno je i da tajne posete po tamošnjim, alil i beogradskim laboratorijama zapravo imaju samo jedan cilj – na vreme otkriti pol deteta. Na severu Crne Gore, gde se to navodno najčešće dešava – nerado se priča.

- Najveći razlog je bio što je devojčica. Jer ovde je, takoreći, takva je sredina da muževi, kako da vam kažem, da je njihova reč zadnja. Žena nema pravo glasa. Mora da trpi i ćuti, kako oni kažu - navodi ona.

Statistika kao da potkrepljuje rezultate istraživanja - u 2016. godini u Crnoj Gori je rođeno više dečaka nego devojčica. U Zavodu za statistiku kažu da je tako u proseku poslednjih 20 godina.

- Pre je bilo - ako se ne rodi muško, au to je propast, te ovo, te ono. A sad nije, to je sad manje. Ja imam tri ćerke i obožavam moje devojčice. Apsolutno nije istina. Imam i sina, naravno, ali obožavam moje devojčice - dodaje ona.

Kako Eksploziv saznaje, Crnogorke se uglavnom opredeljuju za bezbolniji test, koji košta 650 evra.

Izvor: B92
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.