SVEDOČENJE TEODORE KRSMANOVIĆ, ZORAN VREĐAO JELENU: Debela si, idi da trčiš!

Vladimir i Miloš Marjanović došli su u Više javno tužilaštvo u Beogradu u pratnji advokata, ali su iskoristili pravo da kao bliski rođaci osumnjičenog Zorana ipak ne daju izjave. Oni su se kratko zadržali kod tužioca, jer su odmah posle prozivanja saopštili da ne žele da odgovaraju na pitanja u vezi sa slučajem i posle toga napustili zgradu.

Teodora Krsmanović, Jelenina sestra od strica, nije dobila status oštećene u postupku, već je saslušana kao običan svedok.

Ona je po izlasku rekla da je zatečena takvom odlukom tužioca, jer je dobila poziv kao oštećena.

Kako piše "Alo!" Teodora je izjavila da se Jelena nikada nije svađala sa Zoranom.

- Govorila je o njihovom ličnom odnosu. Na pitanje da li su se svađali u braku bila je izričita da se Jelena nikada nije zakačila sa Zoranom. Navela je da je ona kratko bila u svađi sa sestrom i da od februara 2016. nisu bile u kontaktu. Na pitanje kako se Zoran ophodio prema Jeleni rekla je da joj je govorio: „Debela si, idi da trčiš!” Navela je da je Jelena zbog njegovih primedbi ponekad i noću vozila rolere.

Međutim, o ubistvu nema neposredna saznanja i nije mogla da se izjašnjava - navode izvori bliski istrazi.

Branioci Zorana Marjanovića potvrdili su da je osporen status Teodore kao oštećene u tom krivičnom postupku, kao i punomoćje koje je dala advokatima.

- Po Zakonu o krivičnom postupku, samo najbliži srodnici, roditelji, rođena braća i sestre, supružnici i deca mogu imati status oštećenog.

Teodora, po zakonu, ne može da ima status oštećene, jer je treće koleno. Prvi naslednik ubijene Jelene je maloletna ćerka, a onda njen staratelj.

U ovom slučaju su bitni materijalni tragovi, a tek onda izjave svedoka.

Teodora nema neposredna saznanja o događaju. Njen iskaz, kao ni većina iskaza koji treba da budu dati u ovom postupku, neće imati značaj za utvrđivanja činjeničnog stanja, jer su presudni materijalni dokazi.

Teodora Krsmanović juče je u izjavi za "Alo!" negirala da je u izjavi kod tužioca rekla da su neki rođaci i prijatelji navodili Jelenu na konzumiranje droge i alkohola.

- Advokat Delibašić je u obraćanju medijima na najgrublji način lažirao moju izjavu, govoreći da sam navela da su neki rođaci i prijatelji navodili Jelenu na konzumiranje droge i alkohola! Po drugi put pomenuti advokat pokazuje svoje neznanje analize materijalnih tragova u ovom postupku! Jeleni je urađen toksikološki nalaz, koji je bio negativan. Laž je da sam izjavila da su dalji rođaci i prijatelji navodili Jelenu na konzumiranje alkohola i droge. Niti su to moje reči, niti činjenično stanje odgovara istini! Zapisnik sa mog ispitivanja zamenik tužioca nije dao meni, već ga je uz osmeh uručio advokatima odbrane. Zvanično ću se obratiti Višem javnom tužilaštvu u Beogradu da mi uruče kopiju zapisnika, a nakon toga ću protiv advokata Delibašića podneti prijavu Advokatskoj komori Beograda - rekla je Teodora Krsmanović.

Zoran Marjanović je uhapšen 15. septembra zbog osnovane sumnje da je 2. aprila 2016. ubio suprugu.

Saslušanje svedoka se nastavlja 23. oktobra. Tada će, kako saznajemo, biti saslušani Zoranova majka Zorica i sin Uroš iz prvog braka. Tužilaštvo planira da sasluša i Zoranovu snaju Milicu, koja se nedavno udala za njegovog brata Miloša. Izjave bi još trebalo da daju kuma porodice Marjanović, Jelenina drugarica i šminkerka, kao i vaspitačica male Jane, koja je videla Jelenu 1. aprila 2016. kada je došla u vrtić po ćerku.

Izvor: Alo!
Foto: Facebook

Pogledajte još