Za ponedeljak, 8. mart 2010.

BEOGRAD, 8. marta 2010. (Beta) - Na naslovnim stranama današnjih izdanja beogradskih dnevnih listova najviše pažnje je povećeno saobraćajnoj nesreći u kojoj su stradali košarkaši "Novog Sada", ekonomiji, tekućim političkim pitanjima.

ALO - O saobraćajnoj nesreći kod Kragujevca "Košarkaš i trener se bore za život". "Ganić je tražio da nas sve pobiju", prenosi list utiske jednog svedoka napada na vojnike JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 1992. godine.

BLIC - O rekonstrukciji vlade u tekstu "Vlada od oktobra manja za pet resora". O saobraćajnoj nesreći u kojoj su stradali košarkaši "Novog Sada" u tekstu: "Čuo sam jauke i drugare kako dozivaju pomoć". O finansijskoj istrazi imovine Darka Šarića pod naslovom "Šarić plaćao letovanja porodicama državnih službenika". Ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Đelić najavljuje: "Sprečićemo odliv mozgova iz Srbije". Srbija u četvrtfinalu Dejvis kupa: "Divovska borba Novaka za put u Split".

VEČERNJE NOVOSTI - O unosu prljavog novca u Srbiju u tekstu "Prao ko je stigao". O stanju na bankarskom tržištu pod naslovom "Žiranti ponovo u modi!"

DANAS - O Nacrtu zakona o javnoj svojini u tekstu "Vojvodina će dobiti imovinu, ali ne i novac". U debati lista o zloupotrebi službenih automobila u Skupštini Srbije govore Nenad Konstantinović (DS): "Utvrdićemo ko i kako koristi vozila" i Ivan Andrić (LDP): "Naprednjaci su gori od vlasti". O udesu na autoputu kod Lapova "Trener i jedan košarkaš u komi".

KURIR - O udesu u kome su povređeni košarkaši iz Novog Sada "Vatrogasci ih vadili čitav sat".

POLITIKA - O pitanju Kosova u tekstu "Nemoguća misija Euleksa". O dugom čekanju na operaciju srca pod naslovom "Mali kapaciteti za intenzivnu negu". O saobraćajnoj nesreći u kojoj su stradali košarkaši "Novog Sada" u tekstu "Dvojica košarkaša bore se za život". O pobedi Srbije nad SAD u Dejvis kupu pod naslovom "Trijumf Srbije protiv SAD".

PREŠ - "Šarić ucenjuje video-snimcima mafijaških žurki", o kontaktima osumnjičenog za organizovanje trgovine drogom Darka Šarića sa političarima, predstavnicima političara i pravosuđa i javnim ličnostima. "Srbija isprašila Amerikance u Dejvis kupu", o pobedi tenisera.

PRIVREDNI PREGLED - "Proizvođačke cene porasle za 2,8 odsto", o statističkim podacima u privredi i ekonomiji, a o procenama ekonomista "Spas - investicije u javni sektor". List prenosi i rezultate ankete Instituta za tržišna istražzivanja o prognozama preduzetnika "Privrednici veruju u buđenje proizvodnje".

Pogledajte još