Arsenal bez Fabregasa na Porto, Fiorentina želi pobedu

LONDON, 8. marta 2010. (Beta-AP) - Fudbaleri Arsenala moraće da se bore protiv Porta za plasman u četvrtfinale Lige šampiona bez svog kapitena Seska Fabregasa, objavio je engleski klub.

Španski reprezentativac definitivno neće moći da igra, pošto je propustio dnašnji trening zbog obnovljene povrede tetive. On je proteklog vikenda zbog te povrede morao da izađe sa terena u prvenstvenom meču.

Fabregas je ove sezone postigao i namestio više golova nego bilo koji drugi igrač Arsenala, tako da će "tobdžije" možda imati problema da nadoknade poraz od 2:1.

Ranije danas, trener Arsenala Arsen Venger rekao je da će rizikovati sa zdravljem Fabregasa, kao i da će odluku o igranju doneti neposredno pred meč, ali je odluka ipak doneta već danas. 

Fudbaleri Fiorentine žele da prekinu seriju loših rezultata i sutrašnjom pobedom nad Bajernom obezbede plasman u četvrtfinale Lige šampiona, prvo u istoriji kluba.

Tim Čezarea Prandelija izgubio je u Minhenu pre dve nedelje sa 2:1, a u prvenstvu Italije je zabeležio samo jednu pobedu u poslednjih devet utakmica, a u poslednjih 17 mečeva je primao golove.

"Moramo da povratimo energiju što je pre moguće. Ovo je utakmica posle koje možemo da uđemo u istoriju i moramo da damo sve što imamo za nju", rekao je vezni igrač Rikardo Montolivio.

Fiorentina je u subotu izgubila od Juventusa sa 1:2, a igrače na terenu dodatno su opteretila nagađanja da bi Prandeli mogao da postane selektor Italije umesto Marčela Lipija.

"Moramo da zaboravimo sve što se desilo do sada i koncentrišemo se na ovu utakmicu. Moramo da zaboravimo na poraz od Juventusa i koncentrišemo se isključivo na ovu utakmicu sa Bajernom. Oni imaju zaista dobar tim i neće nas potceniti", rekao je Montolivio.

Sa druge strane, Bajern dolazi na utakmicu posle serije od 18 mečeva bez poraza. Ekipa je, međutim, u subotu odigrala 1:1 sa Kelnom u prvenstvu i to pošto je gubila.

Bajern je izjednačio golom Bastijana Švajnštajgera, koji je ponikao u Bajernu i brzo postaje centralni igrač tima. Mesto u startnom timu na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi mu je osigurano.

"Bastijan je izvanredan igrač, jedan od najboljih u Nemačkoj. Zna da igra i to sada pokazuje. Trener ima igrače koji tačno znaju šta da rade na svojim pozicijama. Švajnštajger je imao velike koristi od toga", rekao je kapiten Bajerna Mark van Bomel.

Trener Bajerna Loj van Gal ima, međutim, problema u odbrani, pošto je povređen štoper Martin Demikelis. Levi bek Dijego Kontento je protiv Kelna dobio posekotinu na kolenu, koje je moralo da se zašiva.

Dobre vesti za Van Gala su što su startna krila dovoljno spremna da mogu da počnu utakmicu. Arjen Roben nije igrao u Kelnu zbog prehlade, a Frank Riberi će verovatno početi meč, pošto je u subotu igrao poslednjih 30 minuta.

Pogledajte još