ODBIJENA ŽALBA: Zoran Marjanović ostaje u pritvoru

Kako je saopšteno iz Višeg suda, krivično vanraspravno veće ove institucije danas je odbilo kao neosnovane žalbe Marjanovićevih branilaca, pa će prvoosumnjičeni za ubistvo Jelene krsmanović ostati u beogradskom Centralnom zatvoru.

Sud je, takođe, odbio i žalbu Višeg javnog tužilaštva, koja se takođe odnosila na određivanje pritvora.

Zoran Marjanović uhapšen je sredinom septembra zbog sumnje da je počinio teško ubistvo, odnosno da je ubio svoju suprugu Jelenu Krsmanović u aprilu 2016. godine u naselju Crvenka kraj Borče.

Protiv Marjanovića se nastavlja istraga u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zbog krivičnog dela tešško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj u Srbiji već godinu i po dana sa raznim verzijama o identitetu izvršioca, kao i načinima i mastu izvršenja zločina.

Marjanović je uhapšen 15. septembra, nakon gotovo godinu i po dana od ubistva.

On je bio i ranije privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu, pušten zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Tada je rekao da je tog dana, 2. aprila 2016. bio sa suprugom i ćerkom u šetnji u Borči nakon čega je Jelena produžila na džoging, dok je on ostao sa ćerkicom Janom kod fudbalskog terena u Crvenki da se igra. Ubrzo, oko 16 sati Jelena je nestala, a on je prema njegovim rečima, krenuo da je traži.

Nestanak supruge prijavio je policiji tek četiri sata kasnije, oko 20 sati, a njeno telo policija je pronašla sutradan na nasipu u Borči.

Izvor: Alo!/Blic
Foto: YouTube/PrintScreen

Pogledajte još