DETE BILO NA MESTU ZLOČINA: Psiholozi ponovo ispituju Janu

Moguće je da će veštaci tražiti da pričaju sa detetom kako bi "izvukli" neka nova saznanja.

Jana je u vreme nestanka i zločina, kako se navodi u naredbi za sprovođenje istrage, bila na nasipu sa ocem Zoranom Marjanovićem, koji je sada osumnjičen da je počinio teško ubistvo supruge.

U pomenutoj naredbi nadležnog tužilaštva navedeno je da se sumnja da je Zoran Marjanović zločin počinio u periodu između 16.49 i 17.30, kao i da se ubistvo dogodilo za najviše deset minuta.

- Navodi se da je u tom periodu bio odvojen od deteta. Detaljno će se proučiti razgovor psihologa sa Janom, a moguće je i da veštaci zatraže da oni pričaju sa njom i pokušaju da iz toga nešto više zaključe. Ono što se zna jeste da je dete o tom danu reklo: "Dogodilo se nešto strašno". Ipak, ima još nekih stvari koje je ispričala psiholozima i ti delovi će posebno da se veštače - kaže izvor.

Prema nezvaničnim saznanjima, reč je o Janinim izjavama: "Mama, tata i ja smo trčali nasipom, tata se zadihao i tražili smo mamu, a nje nigde nije bilo."

Najjači dokaz protiv Marjanovića, koji je u ovom trenutku obelodanjen u javnosti, jeste činjenica da je na njegovim pantalonama pronađeno blato sličnog hemijsko-mineralnog sastava kao i u Jeleninoj kosi umrljanoj krvlju. Njegovi branioci, međutim, smatraju da to ne može biti ključno, jer nije bilo i krvi što bi ga povezalo sa mestom zločina.

- Gotovo je nemoguće da je Zoran ubio Jelenu i da se presvukao i promenio cipele, a da je za to vreme njihova ćerkica sama na nasipu, kako se sumnja u naredbi za sprovođenje istrage - argument je branilaca koji su uvereni u Marjanovićevu nevinost.

- Veštak je utvrdio da je tokom ubistva bilo mnogo krvi i da je na ubici sigurno bilo žrtvine krvi.Otisak nepoznatog stopala sa kapljicama Jelenine krvi sa druge strane kanala, kuda je on najverovatnije pobegao sa mesta zločina, kao i nepoznati muški DNK na njenoj garderobi i ruci navode na to da je neko drugi počinio zločin.

Narednog ponedeljka, ukoliko se pojave svi svedoci, kojima je tužilaštvo poslalo pozive, trebalo bi da se završi ova faza istrage. Čeka se, međutim, da u tužilaštvo stigne i nalaz o analizama baznih stanica, kako bi se utvrdilo gde je ko bio u trenucima kada se zločin dogodio. Posebno će biti rasvetljivana tačna lokacija Zorana Marjanovića i članova njegove porodice... Dodatna pažnja biće usmerena i na lokaciju telefona žrtve, odnosno na sva tri aparata koje je koristila Jelena.

Izvor: Novosti
Foto: Facebook

Pogledajte još