Harry Potter u Tokiju

Peti deo čuvene franšize o mladom čarobnjaku Hariju Poteru i njegovim avanturama u Hogvortsu, školi magije i čarobnjaštva, Hari Poter i red feniksa, svetsku premijeru imaće 28. juna u Tokiju dok film u domaće bioscope stiže 12. jula.

Hari Poter franšiza je do sada, samo u bioskopima, zaradila preko 3.5 milijarde dolara. Režiju petog dela potpisuje David Yates, a oprobanoj glumačkoj ekipi se pridružuju Imelda Staunton (nominovana za Oskara za ulogu u filmu Vera Drejk) kao Dolores Ambridž, nova profesorka odbrane od mračnih veština, Helena Bonham Carter kao smrtožder Belatriks Lestrejndz i Evanna Lynch kao Luna Lavgud, učenik četvrte godine i novi član Harijeve ekipe.

Poslednja knjiga o čarobnjaku Harry Potter-u ‘Harry Potter and the Deathly Hallows’ biće objavljena 21. jula. Šesti deo knjige iz serijala, ‘Harry Potter i Polukrvni princ’, je samo prvog dana prodaje u UK prodat u preko 2 miliona kopija. Do sada su knjige prodate u preko 325 miliona kopija širom sveta a prevedene su na 64 jezika.

www.kontra.org.yu

Pogledajte još