VLADIMIR MARJANOVIĆ TVRDI: Misteriozni karatisti ključni svedoci

To trvdi Zorica Zoka Mitrović, Zoranova devojka, dok je njegov otac Vladimir to objavio na svojoj Fejsbuk stranici.

Međutim, Vladimir Marjanović i Zorica Zoka Mitrović juče nisu hteli da pričaju o toj objavi, niti da otkrivaju da li su zaista došli do novih svedoka, koji su očevici zločina. Na naše insistiranje da nam kažu da li zaista imaju nova saznanja i da li su advokatima Zorana Marjanovića saopštili njihova imena kako bi ih oni predložili tužilaštvu, rekli su kratko „da nemaju komentar”.

Branioci Zorana Marjanovića i dalje sumnjaju da je njihovom klijentu napakovano hapšenje. Oni su saopštili da neće davati izjave dok se ne završi saslušanje svedoka, ali su na samom startu istrage posumnjali u dokaze na osnovu kojih je njihov klijent uhapšen i smešten iza rešetaka.

- Kada smo videli da je jedan od predloženih svedoka Zoranova pokojna tašta Zorica Krsmanović, mislili smo da je to najveći šok u slučaju. Međutim, ubrzo posle toga su usledila nova iznenađenja. Posle Zoranovog saslušanja branioci su, po Zakoniku o krivičnom postupku, stekli pravo da razgledaju spise i vide kojim dokazima raspolaže tužilaštvo, koje ga sumnjiči za teško ubistvo supruge. Čim smo podneli pismeni zahtev da nam to odobre, zamenica tužioca nam je saopštila da to ne može odmah da nam omogući. Spise smo prvi put razgledali devet dana posle Zoranovog saslušanja, iako u zakonu piše da to treba učiniti odmah. Razlozi zbog kojih nam to nije bilo odobreno bili su najblaže rečeno šokantni. Zamenica nam je saopštila da listovi u predmetu nisu zalepljeni i da se čeka da stigne nalaz i mišljenje patologa o povredama koje je Jelena imala, kao i o vremenu smrti - navode branioci petočlanog tima i ističu da su im ovi razlozi odmah podgrejali sumnje da dokazi protiv njihovog klijenta nisu čvrsti.

- Pošto punih šest dana listovi nisu bili zalepljeni, to je bio razlog zbog kojeg smo posumnjali da se dokazi pakuju! Čudno je što su nalaz i mišljenje patologa o nastanku povreda i vremenu smrti stigli godinu i po dana posle tragičnog događaja. U slučajevima kada je neko ubijen, takav nalaz se radi odmah posle događaja. Prvo se utvrđuju uzrok i vreme smrti. Oni punih godinu i po dana nisu utvrdili kada je Jelena Marjanović ubijena, što dodatno pojačava našu sumnju da se Zoranu Marjanoviću pakuje. Saslušanje prvih svedoka počelo je 16. oktobra, tačnije mesec dana posle Zoranovog hapšenja, zbog čega se nameće pitanje da li je to vreme iskorišćeno za podmetanje dokaza - kažu advokati.

Izvor: Alo!
Foto: TV HAPPY - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još