FORENZIČAR TVRDI: Jelena se pred ubistvo svađala sa mladićem

Ovo otkriva Nenad Šipka, direktor Centra za forenzička istraživanja iz Novog Sada, koga je angažovala porodica ubijene pevačice kako bi uradio rekonstrukciju tog misterioznog zločina.

Šipka, koji je na osnovu svoje delimične rekonstrukcije zločina u javnosti zastupao tezu da Jelena nije ubijena na nasipu Crvenka, već da je tu doneta i bačena nakon što je usmrćena na nekom drugom mestu, kaže da ga je nedavno pozvao čovek koji mu se predstavio kao taksista.

- Rekao je da je u 2. aprila prošle godine oko 16 sati u Borči kod nasipa video kako Jelena trči nasipom, a zatim silazi na glavni put. Kako je objasnio, tu je bio parkiran jedan automobil crvene boje. Čovek je zapazio da je auto otpozadi zatupastog oblika i da je korejsko-japanske proizvodnje - prepričava Šipka šta mu je svedok ispričao u telefonskom razgovoru, koji je on i snimio.

Kako kaže, taksista je tvrdio da je u tom automobilu bio mlađi muškarac.

- Kako je opisao tog muškarca, jasno je da se radi o Zoranovom bratu Milošu. Takođe, taksista je rekao da je taj muškarac držao psa, belu pudlicu. To je isti onaj pas koji je Zoranovoj i Jeleninoj ćerki Jani poklonila baba Zorica - kaže sagovornik.

- Prema rečima taksiste, Jelena se sa tim muškarcem svađala neko vreme, raspravljali su se ispred auta, on ju je ubeđivao da uđe i pođe sa njim, ali je ona neko vreme to odbijala. Na osnovu njene gestikulacije, moglo se zaključiti da je ona govorila da neće da sedne u auto sa njim. Međutim, posle prepirke je ipak pristala da uđe u vozilo. Ušla je i odvezli su se ka Borči - dodaje Šipka i napominje da ga je taksista zvao sa sakrivenog broja, tako da više nije mogao da kontaktira s njim.

Nenad Šipka ističe da, iako mu se taj svedok javio želeći da mu ispriča svoja saznanja i da ga eventualno navede da misli da je Jelena ipak viđena živa 2. aprila, on i dalje stoji pri ranije iznetim tvrdnjama.

- Na osnovu informacija kojima sam raspolagao, uradio sam delimičnu rekonstrukciju Jeleninog ubistva i i dalje stojim iza toga da ona nije ubijena na mestu na kojem je pronađeno njeno telo. Sva saznanja i svi podaci do kojih sam došao, a neke sam i eksperimentalno potvrdio, govore u prilog tezi da je ona ubijena na nekom drugom mestu, a da je u kanal naknadno doneta i bačena. Ovaj slučaj je još otvoren i svaki novi svedok koji se pojavi može da doprinese potpunom rasvetljavanju događaja - kaže Šipka i dodaje da sumnja u verodostojnost svedoka i njegovog iskaza.

Nenad Šipka poziva taksistu da se javi u policiju ili tužilaštvo i iznese svoja saznanja.

Podsetimo, pevačica „Granda” Jelena Krsmanović Marjanović nestala je 2. aprila 2016. godine nakon što je, prema rečima njenog supruga Zorana, sa njim i njihovom ćerkom Janom otišla na borčanski nasip da trči.

Izvor: Alo!
Foto: Facebook

Pogledajte još