Kragujevac domaćin kampa za mlade

BEOGRAD, 18. decembra 2010. (Beta) - Udruženje košarkaških trenera Srbije i Košarkaški savez Srbije organizovaće ovog vikenda u Kragujevcu specijalistički kamp za mlađe kategorije igrača, a specijalni gosti biće bivši reprezentativci.

Prvi trener kampa je Boško Đokić, a specijalni gosti biće Predrag Danilović, Vlade Divac, Žarko Paspalj i Zoran Sretenović.

"Ovo je druga ili treća godina kako udruženje trenera i savez pokusavaju da podignu nivo individualnih kvaliteta kod mladih igrača. Kamp je obavezan za sve trenere koji rade sa mlađim kategorijama. Hvala specijalnim gostima, koji su ostavili dubok trag i pokušaće da prenesu deo svog bogatog iskustva", rekao je selektor Srbije Dušan Ivković na konferenciji za novinare.

Žarko Paspalj rekao je da se raduje kampu i da želi da pomogne mladim igračima.

"Nisam bio na prvom kampu koji je organizovan prošle godine. Mi, koji smo se bavili košarkom, rado se odazivamo na ovakve akcije. Hoću da pomognem na bilo koji način", kazao je Paspalj i uz osmeh dodao:

"Drago mi je što organizatori u programu kampa nisu spojili Divca, Danilovića i mene u isti dan, jer onda od rada ne bi bilo ništa".

Zoran Sretenović ocenio je da u Srbiji ima talentovanih igrača na poziciji plejmejkera, ali da je potreban bolji rad sa njima.

"Drago mi je zbog poziva da učestvujem u ovoj akciji, koja je već dala vidljive rezultate. Talenata uvek ima, ali je nedovoljno pravih plejmejkera, a tu do izražaja dolazi rad trenera", kazao je Sretenović.

Prvi trener kampa Boško Đokić naveo je da mu je drago što kamp, nakon prvog dela koji je održan prošle godine u Beogradu, nastavlja rad i da će se u Kragujevcu dosta pažnje posvetiti poboljšanju igre u odbrani i napadu.

Sretenović i Danilović demonstriraće akcije i kretanja za bekove, a Divac i Paspalj za visoke igrače.

Kamp se održava 20. i 21. marta u sali Druge kragujevačke gimnazije.

Pogledajte još