DIJETALNE I ZDRAVE: Ove namirnice možete da jedete u neograničenim količinama

Da budemo iskreni, ono što najviše utiče na gubitak težine jesu namirnice koje konzumiramo. Zdrava ishrana uopšte ne mora da bude tako loša!

Postoji nekoliko vrsta hrane koja je neverovatno ukusna, a najbolja stvar je što možete da ih jedete koliko god želite, bez brige da ćete se ugojiti!

1. Kokice

One su verovatno najzdravija užina u kojoj možete da uživate! Ako kokice napravite bez putera i šećera, možete ih jesti dok "ne puknete"!

2. Citrusi

Kada ste na dijeti, ne bi trebalo da jedete mnogo voća, ali citrusi su izuzetak. Sjajni su za kožu, kao i za varenje!

3. Jabuke i šljive

Jedna jabuka je dovoljna da nas zasiti i odlična je za regulisanje varenja. Šljive su takođe bogate vitaminom C i kalijumom, a tek što su ukusne!

4. Kupus, brokoli i karfiol

Vaši najbolji saveznici u borbi protiv viška kilograma - imaju skoro 0 kalorija!

5. Cvekla

Osim što je ukusna, salata od cvekle je ključ za gubitak kilograma. Pomaže u procesu sagorevanja masti, a možete je jesti dok ne postanete ružičasti!

6. Celer

Ako žudite za nečim hrskavim, a čips, naravno, ne dolazi u obzir, grickajte štapiće celera. Celer vam zapravo može pomoći da izgubite kilograme!

7. Plavi patlidžan i tikvice

Izuzetno ukusno povrće koje, ako se spremi na pravi način, odnosno griluje ili ispeče, možete da uživate u njemu bez ograničenja!

8. Ananas

Sladak, ukusan, osvežavajući, a možete da ga jedete bez briga da ćete nabaciti kilograme!

9. Ribizle i brusnice

Odlična užina, a možete ih dodati i u salatu. Skoro da nemaju kalorija, a bogate su vitaminom C. Takođe pomažu u izbacivanju viška tečnosti iz organizma!

10. Alge

Potpomažu funkciju štitne žlezde, tako što održavaju normalan nivo hormona. Kao rezultat, nećete dobiti višak kilograma!

Izvor: Fokus.ba
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još