Agencija za borbu protiv korupcije o sukobu interesa

BEOGRAD, 19. marta 2010. (Beta) - Gradski i opštinski funkcioneri ne mogu biti odbornici ili narodni poslanici niti mogu biti u upravnim odborima javnih preduzeća, poručili su u petak predstavnici Agencije za borbu protiv korupcije na okruglom stolu u Beogradu.

Predstavljajući stavove Agencije za borbu protiv korupcije o sukobu interesa, direktorka Agencije Zorana Marković je istakla da je stav Agencije da se ne može spajati više funkcija, kao i da se ne može dozvoliti istovremeno obavljanje funkcija u različitim granama vlasti.

Prema Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije, koji je počeo da se primenjuje od 1. januara, funkcioneri sa više funkcija imaju rok do 1. aprila da se odluče koju od njih će i dalje obavljati, a kojih će se odreći.

U razgovoru sa gradskim i opštinskim funkcionerima u Beogradu, Markovićeva je istakla da će u slučaju da se to ne dogodi, Agencija protiv prekršioca pokrenuti postupak u skladu sa zakonom, kojim je predviđeno i podnošenje prekršajnih prijava protiv tih funkcionera.

Pogledajte još