Vojska Srbije vratila ugled i poverenje

ZAJEČAR, 20. marta 2010. (Beta) - Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac izjavio je u subotu u Zaječaru da se pozivu za služenje vojske u uniformi odazvalo više od 95 odsto regruta, što pokazuje da je VS uspela da u društvu povrati poverenje i ugled.

Na svečanosti polaganja zakletve martovske generacije VS u Petom centru za obuku u Zaječaru, Šutanovac je ocenio da je stanje bezbednosti na jugu Srbije "kompleksno", ali da izuzev pojedinačnih napada, nema ugroženosti bezbednosti u celini.

"Jedinice vojske VS koja se nalazi u tom regionu izvršavaju svoje zadatke u skladu sa naređenjima i misijama", rekao je Šutanovac.

On je istakao da proces profesionalizacije vojske teče po planu. "Želja nam je da naredne godine u ovo doba imamo profesionalnu vojsku koja će biti u stanju da na kvalitetan način izvrši sve postavljene zadatke", dodao je ministar odbrane.

Šutanovac je rekao i da se pored učešća VS u mirovnim misijama u Čadu, Kongu, Liberiji i Obali Slonovače, trenutno pregovara i za učešće u još tri misije, u kojoj bi, pored oficira, učestvovali i medicinski timovi.

(Krat)

Pogledajte još