U sredu o deklaraciji o Srebrenici

BEOGRAD, 23. marta 2010. (Beta) - U Skupštini Srbije u sredu će biti održana sednica kolegijuma o tekstu deklaracije o Srebrenici, rečeno je danas u parlamentu.

Ustanovljeno novim Zakonom o Skupštini Srbije, kolegijum čine predsednik i potpredsednici Skupštine i šefovi poslaničkih grupa.

Šef poslaničke grupe Partije ujedinjenih penzionera Srbije Momo Čolaković kazao je novinarima da očekuje da danas dobije tekst deklaracije i ponovio da se PUPS zalaže da u tekstu ne bude reč genocid. Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković je rekao da ta stranka neće glasati za deklaraciju ako se ne osude svi zločini svih naroda.

Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić kazao je da neće ići na kolegijum i istakao da predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović "nije osoba sa kojom treba raspravljati o tome", već je "(predsednik Republike) Boris Tadić trebalo da pozove predstavnike stranka na dogovor o rezolucije".

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Dragan Todorović rekao je da je ta stranka dobila poziv za kolegijum, ali da u tom pozivu nije naveden razlog sastanka.

Pogledajte još