PREPORUKA NEDELJE: Ivana Trišić - serija, film, restoran, knjiga, ličnost

Pre nešto više od dva meseca Ivana Trišić postala je Miss Srbije. Mlada Beograđanka otkrila je da se tituli nije nadala, ali da je posvećuje svojoj preminuloj majci Mirjani koja je čvrsto verovala da će se njena naslednica jednog dana okititi lentom najlepše Srpkinje.

Od izborne noći Ivanine aktivnosti usmerene su na takmičenje Miss World koji je očekuje za nešto manje od godinu dana, a dvadesettrogodišnja studentkinja završne godine Pravnog fakultelta u Beogradu ovog ponedeljka našim čitaocima preporučuje omiljenu seriju, film i knjigu kojima se često vraća, restorane u kojima rado provodi slobodno vreme i otkriva ko je istorijska ličnost čiji rad i postignuća najviše poštuje.

Foto: Promo

SERIJA

- Humoristička serija za sva vremena "Prijatelji" koja će uvek biti aktuelna, mnogo toga može da se nauči gledajući je. O prijateljstvu, ljubavi, emocijama, vezama, praznicima, šali, porodici... Takođe, serija koju preporučujem je "Ali Mekbil" u kojoj je glavna ženska uloga advokatica koja zastupa neobične likove i prolazi kroz niz zanimljivih događaja kako u privatnom tako i u poslovnom svetu.

www.imdb.com

Foto: Promo

FILM

- U ljubavnom filmu "Odbegla mlada" glavne uloge tumače moji omiljeni glumci Džulija Roberts i Ričard Gir. Radnja je smeštena u manjem mestu u Americi u kom Džulija beži nekoliko puta sa svojih venčanja. Novinar iz Njujorka odlazi u to mesto da napiše loš tekst o njoj, međutim oni se zaljubljuju jedno u drugo i tu kreće da se odvija radnja filma. Definitivno ga vredi pogledati! Preporučujem svim generacijama.

www.imdb.com

RESTORAN

- Volim da sedim u restoranima koji su u blizini reke, da uživam u suncu i otvorenom prostoru, tako da uvek kada sam u Beogradu moj izbor su restorani na pristaništu u Savamali.

Foto: Promo

KNJIGA

- Predlog za knjigu je roman "Na Drini ćuprija" Nobelovca Ive Andrića. Pripoveda o građenju mosta preko reke Drine u Višegradu. Radnja romana traje oko četiri veka i skup je više priča povezanih sa mostom. To je knjiga za sva vremena i svakako je je vredi pročitati. Takođe, knjiga koju preporučujem je "Koliba" pisca Vilijema Pol Janga. Nateraće vas da se zapitate ono što možda svakog dana pomislite - o tome da li postoji Bog i o pitanju vere.

www.delfi.rs

LIČNOST

- Omiljena istorijska ličnost mi je Nikola Tesla. Pored toga što je autor više od 700 patenata i što je bio najpoznatiji srpski i svetski pronalazač i naučnik u oblasti fizike, elektrotehnike i radiotehnike, on je bio drugačiji. Imao je veliku svest o svom postojanju i delu koje treba izvršiti. Bio je istrajan. Usmerio je sve svoje vitalne i duhovne energije na delo. U snu je rešavao probleme koje nije mogao na javi. Bolest je lečio mislima. Imao je vlast nad svim svojim osećanjima i kontrolisao ih je. I ono što je najbitnije igrao se celog života. Preporuka svima je da pročitaju neke njegove intervjue, posebno poslednji, mnogo toga će naučiti o svetu oko sebe.

sr.wikipedia.org

Autor: Tatjana Mišović
Foto: Zoran Mirčetić

Pogledajte još