STIGLI REZULTATI REKONSTRUKCIJE UBISTVA: Ubica je mrtvu Jelenu doneo na nasip!

Njen ubica dobro je poznavao nasip, rezultati su najnovije forenzičke 3D rekonstrukcije, koju je obavio Centar za forenzička istraživanja iz Novog Sada.

Nenad Šipka, direktor CFI, predstavio je rezultate do kojih je došao njegov tim stručnjaka, analizirajući nasip Crvenka i objasnio je da je rekonstrukcija rađena na osnovu fotografija s uviđaja, obdukcionog nalaza i izjava Zorana Marjanovića, Jeleninog supruga.

- Prilikom analize lica mesta pronalaska tela Jelene Krsmanović Marijanović, uočili smo da je nasip jedino mesto odakle se može doći do vode, a da se ne lomi šiblje koje obilno raste pored kanala. Iz ovoga smo izvukli zaključak da je ubica, ili osoba koja je dovezla Jelenino telo, dobro poznavala nasip - kaže Šipka i dodaje da shodno tome sledi "da je ubica unapred morao da zna za ovo mesto i da tu može da priđe vodi i da baci telo, a da ne ostavi trag tkanine, kože ili krvi na šiblju koje obilno raste pored kanala".

Objašnjavajući rezultate 3D rekonstrukcije, Nenad Šipka je naveo da njegov tim isključuje mogućnost da je Jelena ubijena na nasipu.

- Isključuje se mogućnost da je tu usmrćena, u bližoj i u daljoj okolini lica mesta pronalaska tela. U bližoj okolini nisu pronađeni tragovi krvi, a nema nikakvog logičkog objašnjenja zašto bi ubica nosio telo više stotina metara, da bi ga baš ovde bacio u vodu, pri tome rizikujući da bude viđen i kasnije identifikovan - navodi direktor CFI, koga je angažovala porodica Krsmanović, kako bi detaljnom i ozbiljnom analizom otkrili misteriju Jeleninog ubistva.

Tezu da Jelena Krsmanović Marjanović nije ubijena u kanalu, Nenad Šipka potkrepio je time da niko od prisutnih slučajnih prolaznika na nasipu, ali ni sam Zoran, nisu čuli Jeleninu vrisku kada je napadnuta, ali i time da na njenoj odeći nisu nađeni tragovi blata i krvi.

- Varijanta da je Jelena trčala pored kanala nije verovatna. Kao prvo, sam Zoran je izjavio da je trčala nasipom, da je za trenutak sklonio pogled i da je nestala iz njegovog vidokruga. Za to kratko vreme ona nije mogla sa nasipa pretrčati do kanala. Teško je poverovati da je ubica čekao sakriven u šiblju pored kanala da Jelena prođe da bi je napao, jer, kao što smo rekli, nema naznaka da je Jelena trčala pored kanala. Nemoguće je da niko ne bi čuo njene krike ili video borbu sa napadačem. Opet dolazimo do zadavanja udaraca u vodi kanala, što smo više puta isključili zbog nepostojanja tragova na licu mesta pronalaska Jeleninog tela, Jeleninoj odeći i obući, kao i nepostojanje značajne količine vode u njenim plućima i želucu - zaključio je Šipka.

Podsetimo, u naredbi za hapšenje i sprovođenje istrage protiv Zorana Marjanovića, muža ubijene pevačice, koji je, za sada, jedini osumnjičeni za ovaj zločin, kao mesto ubistva navodi se kanal na nasipu u kojem je telo i nađeno. Centar za forenzička istraživanja, koji je od juna ove godine uključen u slučaj, koji ne prestaje da intrigira javnost u Srbiji, pre nekoliko meseci uradio je i delimičnu rekonstrukciju ubistva. Oni su od samog početka tvrdili da Jelena nije ubijena na nasipu, a za to su izneli i niz dokaza.

Ono što je, osim mesta zločina, sporno za CFI jesu i datum i vreme ubistva.

- Zoran Marijanović je dao izjavu da su on, Jelena i njihova ćerka Jana došli na nasip 2. aprila 2016. oko 15 sati, te da je on ostao da se igra sa Janom, dok je Jelena otišla da trči. U jednom trenutku on je nju izgubio iz vida. Ovu izjavu smo analizirali više desetina puta i zaključili smo da se ona nikako ne uklapa sa materijalnim tragovima do kojih smo došli raznim kanalima. Dalji tok istrage će pokazati da li smo bili u pravu ili ne po pitanju toga da je Jelena ubijena na nekom drugom mestu, a ne na nasipu, kao i da se događaj odigrao u noći između 1. i 2. aprila 2016, a ne po danu 2. aprila, kako to Zoran tvrdi - rekao je Nenad Šipka.

Nenad Šipka najavio je da će njihovu 3D rekonstrukciju dobiti i Više javno tužilaštvo u Beogradu, koje vodi istragu, ali i odbrana Zorana Marjanovića.

- Urađenu 3D rekonstrukciju prosledićemo zameniku višeg javnog tužioca Ljubici Veselinović i advokatima sa Veljkom Delibašićem i Nikolom Dumnićem na čelu - rekao je Šipka.

Izvor: Alo.rs
Foto: Facebook

Pogledajte još