SLUČAJ "MARJANOVIĆ" DOBIĆE EPILOG: Uskoro optužnica protiv Zorana

Tako će se sa zločina koji je više od 20 meseci punio novinske stupce i okupirao pažnju javnosti konačno skinuti veo tajne.

- Više javno tužilaštvo prikupilo je dokaze na osnovu kojih će biti podignuta optužnica protiv Zorana Marjanovića. Iako se spekulisalo da tužilaštvo raspolaže tankim dokazima, temeljnom istragom došlo se do toga da prikupljene činjenice, iskazi svedoka, veštačenja i drugi dokazi ukazuju na to da Zoran nije uhapšen bez razloga. Očekuje se da bude podignuta do 15. marta, kada ističe rok za podizanje optužnice, a moguće je da se to dogodi i ranije - kaže sagovornik upućen u slučaj.

Prema njegovim rečima, jedan od ključnih dokaza koji terete Zorana jesu i veštačenja mobilnih telefona.

- Urađeno je veštačenje mobilnog telefona osumnjičenog, ali i žrtve. Uzeti su listinzi poziva, a na osnovu telefonskih signala utvrđeno je gde se Zoran nalazio u kritično vreme, kao i gde se nalazila žrtva. Na osnovu svega toga, optužnica će se temeljiti na čvrstim dokazima, a Zorana u 2018. čeka suđenje za ubistvo supruge. Očekujemo da se tokom sudskog postupka, koji će nesumnjivo početi u 2018, otkriju sve okolnosti Jeleninog ubistva, kao i mesto, vreme i motiv ubistva, koji su i posle nešto manje od dve godine nejasni javnosti - objašnjava sagovorniik.

Podsetimo, Zoran Marjanović ne prestaje da okupira pažnju javnosti od momenta kada je nađeno telo njegove supruge Jelene, pevačice „Granda”. Cela ova krimi-estradna priča, počela je 2. aprila 2016. godine, kada je Zoran izašao u medije tvrdeći da je njegova žena misteriozno nestala. On je tada ispričao da je ranije tog dana došao na nasip Crvenka u Borči sa suprugom i njihovom ćerkom Janom kako bi žena trčala. Prema njegovim tvrdnjama, Jelena je otišla da trči, dok se on igrao sa ćerkom, a u jednom trenutku je primetio da Jelene nema i tada je krenuo u potragu. Dan kasnije, policija je na tom istom nasipu, u kanalu punom vode, našla Jelenin leš.

- Zoran je od momenta pronalaženja Jeleninog tela više puta saslušavan u policiji. Sve vreme se držao prvobitne priče i tvrdio je da nije ubica. Međutim, godinu i po dana, uhapšen je kao jedini osumnjičeni za zločin. Policija i tužilaštvo su radeći na ovom slučaju došli do stanovišta da u Zoranovoj priči ima dosta nelogičnosti i šupljina, a jedan od glavnih razloga da mu se 15. septembra 2017. stave lisice na ruke bilo je blato koje je nađeno na Jeleninoj lobanji i kosi i na Zoranovim pantalonama. Međutim, to svakako nisu jedini dokazi protiv njega, a tužilaštvo je do sada prikupilo dovoljno dokaza za podizanje optužnice. Ostalo je još da se saslušaju neki svedoci koje je odbrana predložila, da se uradi psihijatrijsko veštačenje uhapšenog i da se dokazi kompletiraju kako bi optužnica mogla da se podigne - kaže sagovornik „Alo!”.

I Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova, potrdio je medijima da protiv Zorana Marjanovića ima dovoljno dokaza.

- Više tužilaštvo u Beogradu vodi taj slučaj, koji je složen od prvog momenta. Pojavljuju se mnoge priče u medijima koje nisu tačne. Tužilac smatra da su dokazi koji su prikupljeni dovoljni da Zoran Marjanović bude pritvoren i verovatno optužen. Suđenje će pokazati da li su ti dokazi dovoljni da bude osuđen za ubistvo - istakao je Stefanović.

Zoran Marjanović će 2018. godinu dočekati u ćeliji Centralnog zatvora, a društvo će mu praviti cimeri.

- On nema pravo da napušta ćeliju u novogodišnjoj noći. Umesto svojih namilijih, ovog puta u ponoć moći će da izljubi i izgrli samo svoje kompanjone iz zatvorske sobe, a čim prođe 12, Zoran će morati u krevet, pošto će se u Centralnom zatvoru svetla ugasiti oko jedan sat posle ponoći. Zoranu teško pada to što za praznike neće biti kod kuće sa svojom ćerkom. Zbog toga je vidno tužan i nije mu do slavlja. Svojim cimerima neprestano prepričava prethodne dočeke sa Janom, kako se ona radovala paketićima i Deda Mrazu - kaže naš izvor i dodaje da je Zoran dobio paket od svojih ukućana. - Dobio je hranu za novogodišnju noć i čestitku od Jane. I njoj je teško što će po prvi put Novu godinu dočekati i bez majke i bez oca. Zoran nije znao kako da uteši dete, a jedini način da joj stavi do znanja da misli na nju bio je da joj pošalje pismo, odnosno čestitku i paketić. Napisao joj je nekoliko reči utehe i napomenuo da će se brzo vratiti kući - kaže sagovornik.

Izvor: Alo!
Foto: Facebook.com

Pogledajte još