BUDI HUMAN – Pomozimo DIMITRIJU MATIĆU

Usled nedostatka kiseonika i komplikacija na porođaju, Dimitriju je dijagnostifikovan spastični oblik dečije cerebralne paralize – kvadripareza.

Odmah po rođenju je reanimiran i naredna 72 sata se borio za život. Nakon otpusta iz bolnice počinje grčevita borba za njegov oporavak. Rehabilitacija je krenula kada je imao dva i po meseca: fizijatar, neurolog, neonatolog i psiholog. Dimitrije ima i bronhijalnu astmu koja mu usporava intenzitet vežbanja i ponekad pruža preko potrebni fizički odmor.

Do sada je imao tri operacije tetiva, parcijalna fibritomija, u Rusiji. Dimitrije ne hoda, slabo koristi ruke, ne govori, ali ima osmeh koji govori sve. Magnetna rezonanca je pokazala veliko oštećenje mozga, ali Dimitrije zahvaljujući trudu, upornosti i pre svega ljubavi ima napretka i u fizičkom i u mentalnom smislu.

Pored fizikalnih i hipoterapija, Dimitriju je neophodna i šetalica kako bi se što više vertikalizovao i učio da samostalno izvodi korake.

Pomozimo Dimitriju! Upišimo 440 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Za Dimitrijeve prve korake! Budimo humani!

Foto: Promo

Pogledajte još