BUDI HUMAN: Za Laninu životnu bitku!

Humanitarna fondacija "Budi human – Aleksandar Šapić" prikuplja novčana sredstva za devojčicu Lanu Jovanović (2019) iz Rakovca kod Beočina.

- Lana je rođena 3. novembra 2019. godine kao zdrava beba i od lekara dobila ocenu 10/10. Tada se činilo da je sve u redu jer je pomerala i ruke i nožice i samo se smejala - pričaju njeni roditelji.

Kada je Lani bilo dva ipo meseca primetili su da više ne mrda nožicama i da su joj ruke oslabile, te su je odveli kod doktora. Upućeni su na dečijeg neurologa i na dalja ispitivanja.

- Lana je ubrzo hospitalizovana i nakon brojnih ispitivanja lekari postavljaju dijagnozu – spinalna mišićna atrofija, tip 1. Reč je o vrlo progresivnoj bolesti koja napada mišiće i brzo se gube osnovne životne funkcije kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje, a bez tretmana oboleli mališani, nažalost, ne dočekaju drugi rođendan - govore Jovanovići.

Mala Lana imala je pet meseci kada je primila terapiju koja je održava u životu tj. stopira njenu bolest, ali je ona još uvek nemoćna i samo leži u krevecu. Lana nema snage u mišićima i ne može da pruži ručice ni da dohvati igračku. Međutim, postoji lek koji može da je izleči, ali je jako skup - košta 2,1 milion dolara, dok su troškovi hospitalizacije 300.000 dolara!

Jovanovći se ovim povodom obraćaju svim ljudima dobrog srca da im pomognu i da zajedničkim snagama prikupe novac za lek koji će da je izvuče iz kandži ove opake bolesti i omogućiti joj da se igra, trči i skače sa svojim bratom.

- Cena je ogromna i mi ne možemo sami da skupimo novac, zato vas molimo da nam pomognete u ovoj borbi, da izađemo iz nje kao pobednici. Dajmo Lani šansu za detinjstvo i sve njegove čari. Pomozimo da i ona čvrsto stoji na zemlji i da se i njen korak daleko čuje - poručuju roditelji malene Lane.

Za Laninu životnu bitku! Budimo humani! Pomozimo Lani!

Slanjem SMS poruke: 808 na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: human808 na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000069907-42

Uplatom na devizni račun: 160600000006991130
IBAN: RS35160600000006991130
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj
Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

facebook.com/Za-Laninu-zivotnu-bitku

Autor: Nadlanu.com
Foto: Budi human

Pogledajte još
1 komentar
  1. Zivorad Djuric says

    Cesto menjam drzave,gradove,pravce,planove ,sanjarim dosta ali cilj ne menjam nikada,,,,Human cu biti do kraja zivota,za svu decu ovog sveta,,,,Deca su nasa gde god zive,koje god da su vereispovesti,boje koze,,,,Niko nece odneti na onaj svet ni novac,ni zlato,ni kuce ni jahte… Budi human i pomozi ,e to je najvece bogatstvo svakog uspesnog coveka,ta dela se pamte i prate gde god dasi,,, Human Zica vagabundo

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.