U toku je glasanje za MTV-jeve filmske nagrade

Glasanje za MTV Movie Awards 2010 završava se u petak, 9. aprila u ponoć, a svim fanovima sada je pružena mogućnost da u ukupno 13 kategorija daju svoj glas za najdraži film, mušku i žensku zvezdu, kao i različite filmske događaje, koji će u periodu između 11. maja i 5. juna, odnosno u vremenu glasanja o pobednicima, biti uključeni na konačan spisak nominovanih.

MTV je objavio da "'moć kokica' predaje u ruke gledalaca i time im omogućava da sami odluče o tome ko će biti nominovan za nagrade 'MTV Movie Awards 2010'".

Sama dodela nagrada, koja nastavlja tradiciju jedne od neobičnijih dodela na televiziji, ove godine donosi tri sasvim nove i otkačene kategorije: "Best Ass-Kicking Star", "Best Scared-as-S**t Performance" i "Global Superstar".

Glasanje će se prvi put u istoriji dodele filmskih nagrada odvijati na međunarodnom nivou, jer će fanovi sa svih strana sveta za svoju omiljenu mušku i žensku zvezdu moći da glasaju u kategoriji "Global Superstar" (Globalna superzvezda). Nakon brojanja glasova, sledi dodela nagrada MTV Movie Awards 2010, koju će gledaoci, zajedno sa svim ostalim događanjima, moći da prate na MTV kanalima u 161 državi širom sveta, i tu će pasti odluka o konačnom pobedniku te kategorije.

Ove godine šansu da pobedi ima baš svaki glumac/ glumica i baš svaki film, jer sudbinu "zlatnih kokica" u svojim rukama imaju fanovi. Kad je reč o novoj kategoriji “Global Superstar”, moguće je da će se za laskavu titulu međusobno boriti Anđelina Džoli i Džoni Dep. U stalnim kategorijama, kao što je "Najbolji film", najviše šanse imaju blokbasteri "Avatar" i "Sumrak saga: Mlad mesec", dok se mnogi pitaju da li će prošlogodišnji pobednici kategorije "Najbolji poljubac" Kristen Stjuart i Rob Petinson i ove godine biti dovoljno ubedljivi za publiku i sebi obezbediti nominaciju.

Ova, 19. po redu godišnja dodela nagrada MTV Movie Awards 2010 prenosiće se uživo u ponedeljak, 7. juna u 3 sata posle ponoći po našem vremenu, direktno iz sale Gibson Amphitheatre u Universal Cityju (Kalifornija).

Svi koji žele da utiču na nominacije za MTV-jeve filmske nagrade sve što treba da učine je da posete MovieAwards.MTV.com i tamo daju svoj glas za svoj najdraži film, najbolje filmske trenutke i glumice i glumce koji će biti uključeni na konačni spisak nominovanih.

Više info na MTV Srbija!

Pogledajte još