U TRENDU SU LOKNE: Idealne za vlažne zimske dane

Ipak, uz pravilno korišćenje, frizura će vam sigurno duže trajati ako se kosa uvije presom, kaže za „Život Plus“ Bojana Stevanović, profesionalni frizer.

- Za izrazito kovrdžavu kosu koju je teško ukrotiti, idealno rešenje je presa sa dodatkom za vodu koja pri korišćenju lagano ispušta paru. Ako imate ravnu kosu, možete da napravite blago izlomljene ili sitne lokne pomoću prese sa užim i širim keramičkim pločama, objašnjava naša sagovornica. Da bi se kosa bolje uvila, operite je bar dva sata ranije koliko je potrebno da vlaga potpuno izađe iz dlake ili još bolje, prethodno veče, kako bi vam lokne što duže trajale - preporučuje frizerka.

Isto pravilo važi i za prirodnu, kovrdžavu kosu, koju je bolje uveče oprati i dobro osušiti, kako se ne bi kovrdžala pri izlasku na vlažno vreme. Bez obzira na sve prednosti uvijanja ili peglanja kose pomoću prese, sagovornica preporučuje da se obavezno posavetujte sa frizerom kako da koristite presu kod kuće.

- Što se frizura tiče, novi trend su jako sitne lokne koje se uvajaju malim figarom, pramenčić po pramenčić i na kraju se svaki razdvoji i rastrese, tako da se dobiju lokne i ekstremno veliki volumen, nešto poput „afro“ frizure.

Takođe, aktuelne su ravna i stepenasto šišana kosa srednje i dužine do ramena, a šiške su se ponovo vratile u modu, i to svih dužina i oblika, mada se najviše traže malo duže, stepenasto ošišane šiške, ističe naša frizerka. I dalje je u trendu senčenje kose, koren je blago zatamnjen u odnosu na iznijansirane krajeve, pramenovi su blizu korena, ali mestimični (ne duž cele kose), kao i senčenje od pola kose, u zavisnosti od toga šta volite i šta vam najbolje stoji.

Izvor: Novosti/Život plus
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.