PAŽLJIVO SLEDITE KORAKE: Sedam saveta za savršenu dnevnu šminku

Kako tvrdi ova mejkap umetnica, tajna se krije u 7 malih saveta, a mnoge poznate mlade dame joj traže i ovakav mejkap za prilike na crvenom tepihu.

Pažljivo čitajte i sledite sledeće korake

Očistite lice i hidritirajte ga

Rou tvrdi da je ključ prirodnog look-a dobra baza. Kao što nikada ne biste slikali po prljavom platnu, tako ne možete nanositi šminku ako pre toga niste očistili i hidrirali lice. Takođe, vodite računa da menjate kreme za lice i da menjate negu lica u skladu sa godišnjem dobom. Isti ovlaživač za lice ne smete koristiti tokom leta i u hladnim mesecima.

Stavite podlogu ili puder tamo gde vam je najpotrebniji

Umesto što ćete celo lice “okrečiti” podlogom stavite puder samo na one regije lica koje vam se čine problematičnim. Izaberite neki lak puder koji vam neće zatvoriti sve pore, već će dozvoliti vašoj koži da diše.

Korektor koristite samo kako da bi popunili šupljine

Ako želite da prekrijete tragove nespavanja od prethodne noći, ali i zadržite prirodan izgled nemojte stavljati veliku količinu korektora i što je važnije ne pokušavajte da ih skroz zamaskirate. Prstima nežno utapkajte, ali tako da se utopi sa ostatkom vašeg tena.

Zaboravite na konturisanje

Ukoliko želite natural look morate zaboraviti na konturisanje. Rou predlaže da umesto konturisanja stavite malo rumenila na obraze, sve do jagodične kosti. Na taj način, vaše lice dobiće potrebnu svežinu, a zadržaće prirodan izgled.

Izvucite tanku liniju ajlajnera

Ovde pre svega mislimo da vodite računa da ona ne bude dramatična, već vrlo suptilna, tanka, tek toliko da naglasi vaše lepe oči.

Popunite obrve

Ali vodite računa da to bude vrlo, vrlo nežno… Rou upozorava da ako se dosta potrudimo oko obrva, tada će one biti upadljive, privlačiće pažnju i izgledaće fejk. Zato, pokušajte da u smeru njihovog rasta nežno popunite neku prazninu i nikako ne menjate njihov oblik.

Nanestite ruž prstima

Zaboravite olovku za usne i nežno utapkajte ruž prstima tek toliko da poprime lepu, prirodnu boju.

Izvor: Story.rs/Cosmopolitan.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još