Za sredu, 14. april 2010.

BEOGRAD, 14. aprila 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pažnje posvećuju podizanju optužnice protiv Darka Šarića, pretnjama zvaničnicima Srbije i Poslovnom formumu u Mostaru.

ALO - Pod naslovom "Silajdžić pljuvao Srbiju pred Tadićem", list piše da je predsednik Bosne i Hercegovine Hars Silajdžić teško optužio Srbiju da sprovodi etničko čišćenje muslimana.

BLIC - O ozbiljnim pretnjama državnom vrhu list piše pod naslovom "Ministarku pravde čuvaju 'Kobre'". "Darku Šariću preti 40 godina zatvora", o tome da je podignuta optužnica protiv narko bosa. "Amerikanci žele da grade autoput prema Crnoj Gori", naslov je pod kojim list piše o pregovorima Vlade.

VEČERNJE NOVOSTI - "Optuženi Šarić i 19 članova narkoganga", o optužnici protiv Darka Šarića. O novinama u bankama koje na snagu stupaju 3. maja "U dug do 60 odsto plate".

DANAS - "Malovićeva i Radisavljević morali da promene adrese", o tome da je pronađen eksploziv ispred zgrade tužioca za organizovani kriminal. Intervju sa predsednikom Demokratske stranke Srbije Vojislavom Koštunicom list prenosi pod naslovom "'Razobličenje i delegitimisanje' Vlade". "Tadić poziva na saradnju", o sajmu privrede u Mostaru.

KURIR - "Tadićev udar na mafiju", o tome da je predsednik Srbije Boris Tadić najavio još oštriju borbu protiv organizovanog kriminala. "Ratko Mladić na salašu kod Zrenjanina", navodi list.

POLITIKA - "Dinkić: Zajedničke sednice vlada Srbije, BiH i Hrvatske", naslov je povodom otvaranja Poslovnog foruma u Mostaru. "Počinje izgradnja Štaba za vanredne situacije", najavljuje list. "Kružni put puca pod 'Gazelinim' teretom", list piše da nedovršena saobraćajnica prima pet i po više teretnjaka nego što je predviđeno.

PREŠ - "Jelena Trivan: Velja mi pretio i vređao me, tužiću ga!" i "Velimir Ilić: Laže! Ne zanima me što je ona ljubila peglu..." - o sukobu posle televizijske emisije. O tome da je Specijalno tužilaštvo podiglo optužnicu tu je naslov "Šariću našli 2,4 tone kokaina!". "Toma prodao stan!", o tome da je lider SNS Tomislav Nikolić prodao stan u Bulevaru Zorana Đinđića u Beogradu.

PRIVREDNI PREGLED - O Sajmu privrede u Mostaru koji je otvorio predsednik Srbije Boris Tadić "Mostarske kiše peru nesporazume". List na naslovnoj strani prenosi izjavu ministra životne sredine i prostornog planiranja "Oliver Dulić: Uvešćemo red u građevinarstvo". O podacima Udruženja banaka Srbije "Kreditni rast u maju 1,5 odsto".

Pogledajte još