Vraneš potvrdio tim za Slovakinje

BEOGRAD, 14. aprila 2010. (Beta) - Selektor ženske teniske reprezentacije Srbije Dejan Vraneš i definitivno je u sredu potvrdio da će se ekipi Slovačke suprotstaviti sa Jelenom Janković, Bojanom Jovanovski, Anom Jovanović i Aleksandrom Krunić.

"Očekuje nas veoma važan i težak meč. Ohrabruje nas forma i rezutlati naše prve igračice Jelene Janković, koja je uvek bila stub ove reprezentacije. Ohrabruje i uzlazna forma ostalih naših igračica, prvenstveno Bojane Jovanovski", kazao je Vraneš u saopštenju Teniskog saveza Srbije.

Sedma teniserka sveta Jelena Janković prošlog meseca je osvojila turnir Masters serije u Indijan Velsu, dok Jovanovska polako napreduje na WTA listi i sada je zvanično 120. teniserka sveta. Ana Jovanović 261. na WTA listi, a Aleksandra Kunić je 309.

Najveći teret, ipak, poneće Jelena Janković, posebno zato što u timu neće biti nekada prve, a sada 58. teniserke sveta Ane Ivanović, koja ima velike probleme sa formom.

"Ogroman je pritisak na njoj (Jankovićevoj), ali ona je do sada nebrojeno puta pokazala i dokazala da u mečevima koje igra u nacionalnom dresu za nju nema prepreka, da kada je najteže ona odigra najbolje i uvek pruža više od maksimuma", istakao je Vraneš.

"Jelena je najiskusnija igracica našeg tima sa 38 odigranih mečeva, od toga 28 pobeda je donela Srbiji, ona je heroj koji nikada ne
odustaje", nastavio je Vranes sa pohvala na račun Jankovićeve.

Vraneš je, takodje, pozvao na pomoć navijača sa tribina beogradske Arene.

Meč za dopunu Svetske A grupe Fed kupa igraće se 24. i 25. aprila, a selektor Slovačke će na raspolaganju imati 24. teniserku sveta
Danijelu Hantuhovu, 29. igračicu na WTA listi Dominiku Cibulkovu, kao i Magdalenu Ribarikovu (53) i Lenku Vinerovu (196).

Srbija će pripreme za duel sa Slovakinjama početi u utorak, 20. aprila u Beogradu.

Pogledajte još