POKRENUTA ISTRAGA PROTIV TONIJA CETINSKOG: Objavljeni novi detalji smrti pešaka!

Rovinjskoj policiji je oko 14 sati javljeno da je u Pustoj ulici automobil marke Mercedes, kojim je upravljao Toni Cetinski, udario u telo muškarca koji je ležao na ulici.

Telo preminulog muškarca je nakon nesreće prevezeno na Odeljenje za patologije u Opštoj bolnici u Puli, gde je obavljena obdukcija, no do sada se nije znalo puno detalja o samoj nesreći.

- 21. februara 2018. godine doneto je rešenje o sprovođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1969.) zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo izazivanja saobraćajne nesreće - stoji u saopštenju, prenose hrvatski mediji.

- Postoji osnovana sumnja da je optuženi 3. novembra 2017. godine upravljao vozilom kroz Pustu ulicu u Rovinju, protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na putevima, odnosno nije, dolaskom do oštrog nepreglednog skretanja u levo, brzinu kretanja svog vozila prilagodio stanju na putu, vidljivosti i preglednosti, te potrebi zaustavljanja pred preprekom, svestan da vožnjom može ugroziti sigurnost drugih učesnika u saobraćaju, olako smatrajući kako do štetnih posledica neće doći - dodaje se.

- Osnovano se sumnja da optuženi nije, ulaskom u krivinu, obratio pažnju na pešaka (1955.), koji se nalazio na ulici, odnosno ležao je na ulici usled narušenog zdravlja zbog srčane bolesti, te pod istovremenim uticajem alkohola i leka. Donji deo vozila zahvatio je pešaka, koji je smrtno stradao na mestu nesreće - stoji u saopštenju DORH-a.

- Odluka o donošenju ovog rešenja usledila je nakon prethodno provedenih hitnih dokaznih radnji: provera na mestu događaja, privremeno oduzimanje predmeta, uzimanje uzoraka krvi i urina, toksikološka veštačenja uzoraka krvi i urina te pregled i obdukcija tela pokojnog pešaka - zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Kurir.rs/Index.hr
Foto: Branko Jurčić/Promo

Pogledajte još