Semenja će sama objaviti rezultate testova

JOHANESBURG, 14. aprila 2010. (Beta-AP) - Atletičarka Kaster Semenja verovatno će sama objaviti rezultate svog testiranja na pol, rekao je jedan funkcioner Južnoafričke nacionalne federacije.

"Čini mi se da će Kaster sama objaviti rezultate lekarskog procesa", rekao je administrator Južnoafričke atletske federacije (ASA), Ričard Stander.

On je govorio da je to pitanje poverljivog odnosa između klijenta i lekara, pošto je Međunarodna atletska federacija (IAAF) sprovodila testove nad svetskom šampionkom na 800 metara. To znači da samo Semenja može da objavi rezultate.

"Tako se svuda radi, tako da ne vidim zašto bi ovde bilo drugačije. Ceo svet čeka i mislim da će Kaster novinarima saopštiti rezultate", rekao je Stander.

Semenja od avgusta čeka odobrenje IAAF da trči. Ona je nedavno izostavljena iz reprezentacije Južne Afrike za Afričko prvenstvo, koje 28. jula počinje u Najrobiju.

ASA je, međutim, ranije navela da 19-godišnja atletičarka može da se takmiči u Keniji ako joj IAAF dozvoli i ako dokaže da je u formi.

"Ova reprezentacija sastavljena je od sportista koji su se takmičili u poslednjih nekoliko meseci. Mnogo atletičara treba da pokažu svoju formu, a Kaster je, naravno, jedna od njih. Ali, od trenutka kada dobije dozvolu", rekao je Stander.

On je kazao da će Semenja imati dovoljno vremena da pokaže svoju formu, pošto je IAAF rekla da će početkom juna objaviti rezultate.

Semenja je rekla da će se njen dugoočekivani povratak takmičenju desiti na mitingu u Španiji 24. juna.

Pogledajte još