ZA NAJBOLJI EFEKAT: Sedam važnih pravila koje morate znati pre nošenja tamnog ruža

Crveni i svi tamniji ruževi postaju sve popularniji ne samo u večernjim već i u dnevnim nijansama. Kako bi bili sigurni da ste odabrali pravu nijansu i da ste uspeli da naneste poput pravog mejkap stručnjaka donosimo vam mali vodič i pravila koja morate savladati pre nego šti uzmete tamni ruž u ruke. Krećemo!

Eliminišite crvenilo s kože pre nanošenja

Nikada, ali nikada nemojte stavljati crveni ruž ili bilo koju tamniju nijansu dok ne sredite crvenilo na koži. Zašto? Zato što će u tom slučaju nijansa ruža na vašim usnama još više naglasiti fleke ili crvenilo na vašem licu. Pre nego što odlučite da stavite zavodljiv ruž, pobrinite se da prekrijete korektor sve trenutne nepravilnosti ili iritacije.

Testirajte koja nijansa vam najbolje stoji

Postoji četiri podtona kada je u pitanju burgundi nijansa, a to su ružičasta, braon, plava i crvena. A vrlo lako ćete saznati koja će najbolje izgledati na vama. Koje boje su vam oči? Devojakama sa svetlim očima će najbolje stajati burgundi sa pink potonom, tamnookim damama će se nijansa sa braon potnom savršeno uklopiti. Ruž sa plavim podtonom će dobro stajati i svetlijim i tamninijim lepoticama, dok crveni podton će najlepše ići uz vatrene brinete.

Uvek isprobajte tester pre kupovine

Nakon što se odredili podton, znate u kom pravcu da tažite ruževe, ali sledeći korak je da isprobate da li vam zaista najbolje stoji baš ta nijansa. Potražite tester željenog ruža, a potom i stranu koju niko nije koristio kako bi malo stavili na usne i dobro se zagledajte u ogledalo. Da li vas ta nijansa osvežava ili s njm izgledate još umornije? Tu će se kriti odgovor savršenog karmina za vas.

Nanesite karmin četkicom

Najbolji način da nanesete tamnu nijansu ruža je isključivo četkicom za usne. Tamniji ruževi mogu izgledati neuredno ako se ne nanesu pažljivo i teže se prepravljaju greške. Najpre uokvirite gornju i donju usnu, a tek onda popunjavajte sredinu.

Olovku za usne upotrebite na kraju

Sada kada ste skoro završili ceo proces i stavili ruž potrebno je samo da definišete usne, zato je najbolje da olovku za usne čuvate za kraj. Tamnija olovka može odvući pažnju sa boje ruža, zato šminkeri preporučuju da je stavite tek pred kraj šminkanja i njom samo precizno uokvirite namšinkane usne.

Zaboravite na sjaj

Nema ništa loše da stavite završni sjaj kada je u pitanju neka svetlija nijansa, ali kad su u pitanju tamnije nijanse, posebno burgundi i crvene, to je zaista nepotrebno i samo ćete postići kontraefekat, a to sigurno ne želite.

Nosite ga samopouzdano

Zapamtite da se svi tamni ruževi nose isključivo samouvereno i zavodoljivo i nikako drugačije.

Izvor: Cosmopolitan.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.