Uručene Nagrade grada Beograda

BEOGRAD, 19. aprila 2010. (Beta) - Nagrade grada Beograda za 2009. godinu koje se tradicionalno dodeljuju povodom Dana Beograda za dostignuća u više oblasti stvaralaštva, uručili su u ponedeljak gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić.

Nagradu za pozorišno stvaralaštvo dodeljena je glumici Nataši Tapušković za odigrane tri uloge u predstavi "Terapija" Jordana Cvetanovića u režiji Gorana Markovića u pozorištu Atelje 212. Nagrada grada Beograda za film i radio-televizijsko stvaralaštvo uručena je Miroslavu Momčiloviću za scenario dokumetražnog filma "Čekaj me ja sigurno neću doći", a nagrada za likovno i primenjeno stvaralaštvo uručena je Kosti Bogdanoviću za izložbu "Uzvišeno u senci - Umetnost Koste Bogdanovića".

Priznanje grada Beograda za muziku i muzičko scensko stvaralaštvo dodeljeno je Ansamblu za ranu muziku "Renesans", za koncert "Četrdeseto proleće Ansambla Renesans" koji je održan u Kolarčevoj zadužbini. Nagradu iz oblasti društvenih i humanističkih nauka dobila je Jelena Đorđević za delo "Postkultura", a priznanje za prirodne i tehničke nauke dodeljeno je naučnom timu "Vinča", za delo koje se bavi identifikacijom ranih markera prognoze invazivnosti kancera dojke.

Nagrada za novinarstvo dodeljena je Studiju B za doprinos u negovanju duha Beograda, a nagrada je uručena glavnom i odgovornom uredniku Studija B Aleksandru Timofejevu. Nagrada u oblasti obrazovanja dodeljena je profesorki fizike u Matematičkoj gimnaziji Nataši Čaluković za udžbenik "Fizika za sedmi razred".

Priznanje grada Beograda u oblasti sporta dodeljena je Miloradu Čaviću i Petru Popoviću, osvajačima zlatne medalje u disciplini 100 metara delfin na Svetskom prvenstvu u Rimu, a nagrada za naučni rad mladih dodeljena je diplomiranom inženjeru pejzažne arhitekture Ani Gačić za rad "Dizajn otvorenih prostora prilagođen osobama sa invaliditetom".

Pogledajte još