Gvardiola veruje u prolaz u finale

BEOGRAD, 21. aprila 2010. (Beta) - Trener Barselone Pep Gvardiola rekao je da za slabu igru njegovog tima u prvoj polufinalnoj utakmici Lige šampiona protiv Intera nije krivo dugo putovanje iz Španije u Italiju i da veruje u prolaz svog tima u finale i pored poraza u Milanu.

Fudbaleri Barselone izgubili su sinoć od Intera sa 1:3 na stadionu Đuzepe Meaci i ako žele da odbrane titulu prvaka Evrope moraće mnogo bolje da igraju na Kamp nou i nadoknade zaostatak iz prve utakmice.

Zbog problema u aviosaobraćaju fudbaleri Barselone su autobusom doputovali u Milano, ali trener katalonske ekipe ne želi time da opravda lošu igru svoje ekipe.

"Ne želim da tražim izgovore. Put je zaista bio dug, ali ovo je polufinale Lige šampiona i želja da se dođe do finala bi trebalo da bude važnija. U redu je, ovakve stvari se dešavaju", rekao je Gvardiola.

Barselona je povela preko Pedra Rodrigesa, ali je Inter golovima Veslija Snajdera, Majkona i Dijega Milita došao do pobede.

"Poveli smo, ali nismo dovoljno igrali fudbal u prvom poluvremenu. Nismo dodavali loptu sa željom. Igrali smo protiv dobrog tima, pod teškim okolnostima, ali imamo još jednu utakmicu", rekao je trener aktuelnog šampiona Evrope i sveta.

Gvardiola je rekao da veruje u prolaz njegove ekipe u finale.

"Pokušaćemo. U Barseloni imamo šansu, pokušaćemo da ih napadnemo. Pokvasićemo teren kako bi se lopta brže kretala. Trebalo bi da bude dobra utakmica", rekao je Gvardiola.

Pogledajte još