Jelena povređena, ne zna da li će igrati protiv Slovačke!

BEOGRAD, 22. aprila 2010. (Beta) - Selektor Fed kup reprezentacije Srbije Dejan Vraneš izjavio je da ekipu čeka težak, ali ne i mnogo atraktivan meč sa Slovačkom za ostanak u Svetskoj grupi.

Srbija i Slovačka igraće 24. i 25. aprila u Beogradskoj areni. "Reprezentacija Slovačke je izuzetno težak protivnik. Imaju sjajne igračice i kada smo se poslednji put sastali u Košicama 2007. pobedili su nas", rekao je Vraneš na konferenciji za novinare. 

On je dodao da je Slovačka favorit, ali da njegova ekipa ima svoje adute i da može da pobedi. 

"Želeo bih da se zahvalim igračicama što su se odazvale pozivu. Mislim da smo i do sada pokazali umemo da se borimo i zato imamo šansu u ovom meču", rekao je Vraneš i pozvao publiku da dođe u Arenu da pomogne igračicama da pobede. 

Selektor Srbije naglasio je da ekipi nedostaje Ana Ivanović, ali da niko ne može da zna u kakvoj je formi, jer nije igrala na poslednjim turnirima.

"Nadam se da će Jelena uspeti da se oporavi. Ukoliko i ne uspe, ja joj se zahvaljujem što je došla", rekao je Vraneš.

Najbolja teniserka Srbije Jelena Janković doputovala je jutros u 4.00 u Beograd iz SAD, a presedajući u Tel Avivu i Larnaki.

"Drago mi je što sam u timu. Putovala sam dva dana da bih došla ovde i malo sam umorna. Imam povredu zgloba na levoj ruci i videću sutra posle treninga da li ću moći da igram. Potrudiću se da sve bude u redu", rekla je Jankovićeva.

Ona je dodala da je Slovačka ozbiljan protivnik, ali da misli da Srbija može da pobedi, bez obzira u kojem sastavu bude igrala.

"Imamo izuzetno mlade i perspektivne igračice i ovo je za njih šansa da pokažu šta znaju. Tako sam i ja počela sa 15 godina i već 10 godina igram za svoju zemlju. Sigurna sam da Bojana Jovanovski može da pobedi", rekla je Jankovićeva.

Prema njenim rečima, odmah posle Fed kupa trebalo bi da putuje u Štutgart na turnir.

"Igranje za Fed kup je lepo, ali teško. U ponedeljak treba da putujem i već u utorak da igram meč. Nije lako to izdržati. Moram da napravim pametnu odluku, moram da vodim računa, jer je moja karijera u pitanju", rekla je Jankovićeva.

Reprezentacija Slovačke takođe neće igrati u najboljem sastavu, jer je Dominika Cibulkova povređena i ne dolazi u Beograd, a najbolja teniserka Danijela Hantuhova takođe ima problema sa povredom.

Pogledajte još