Nikolić: Tadić želi da zaoštri odnose

BEOGRAD, 26. aprila 2010. (Beta) - Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić ocenio je u ponedeljak da predsednik Srbije Boris Tadić izjavom da opozicija gura državu u sunovrat preti opoziciji i želi da zaoštri odnose na političkoj sceni Srbije.

"Svakako da je to njegova (Tadićeva) želja i mi ćemo naravno biti trpeljivi i razumni do mere do koje nas vlast ne bude fizički ugrozila ili ne ugrozi naša ljudska prava, naša politička prava, a onda ćemo odgovoriti predsedniku Srbije", rekao je Nikolić novinarima u Skupštini Srbije.

On je naveo i da ga je sramota da ima predsednika Srbije koji mu preti da, "iako se pošteno bavi politikom nikada neće doći na vlast i neće pobediti". "Sramota me je i nemoj da me tera u mržnju, jer mi ne mrzimo nikoga a on neka malo razmisli o svojim postupcima", rekao je Nikolić.

Lider naprednjaka dodao je da predsednik Srbije treba da razmisli o tome šta čini Srbiji otvorenim pretnjama polovini građana Srbije jer je, kako je ocenio, ovoga časa SNS minimum polovina građana Srbije.

Pogledajte još