Neshvatljivo odbacivanje optužnice

BEOGRAD, 26. aprila 2010. (Beta) - Republičko tuzilaštvo ocenilo je u ponedeljak da je neshvatljivo odbacivanje optužnice protiv navijača Partizana zbog pretnji novinarki B 92 Brankici Stanković sa tribina, jer već postoje dve presude zbog pretnji toj novinarki preko Fejsbuka.

Portparol tog tužilaštva Tomo Zorić rekao je agenciji Beta da je presudom Prvog osnovnog suda u Beogradu Stefan Hadžiantonović zbog pretnji Stankovićevoj preko Fejsbuka osuđen na jednu godinu i tri meseca zatvora, a pred Osnovnim sudom u Novom Sadu Vladimir Samardžić je zbog istog krivičnog osuđen na tri meseca zatvora.

On je istakao da će tužilaštvo uložiti žalbu na rešenje Prvog osnovnog suda u Beogradu kojim je 22. aprila odbačena optužnica protiv šestorice navijača koji su autorki Insajdera uputili poruku da će "proći kao Ćuruvija" jer se, kako je dodao, iz tih presuda vidi da je nejednaka sudska praksa.

"Ako su izrečene kazne zatvora za pretnje preko Fejsbuka novinarki Brankici Stanković prosto je neshvatljivo da za direktne pretnje sa tribina koje su se čule u međunarodnom televizijskom prenosu bude odbačena optužnica", rekao je Zorić.

Pogledajte još