Pred Gvardiolom najteži zadatak u karijeri

BARSELONA, 27. aprila 2010. (Beta-AP) - Fudbaleri Barselone imaće izuzetno težak zadatak da nadoknade dva gola minusa protiv Intera u revanšu polufinala Lige šampiona i da nastave put ka odbrani trofeja.

Pod vođstvom trenera Pepea Gvardiole Barselona je ove i prošle sezone osvojila šest trofeja, a revanš protiv Intera deluje kao daleko najozbiljniji zadatak pred kojim se do sada našao mladi stručnjak.

"Sutrašnji meč je jedan od najvažnijih u novijoj istoriji kluba. Nadam se da će naši navijači naterati igrače Intera da u tih 90 minuta zamrze to što se bave fudbalom", kazao je štoper Barselone Đerar Pike.

Očekuje se da Gvardiolina ekipa od prvog minuta "pritisne" zadnju liniju Intera i što ranije pokuša da postigne pogodak.

"Moramo da budemo mirni i pažljivi. Čak i da Inter postigne gol, što može da se desi, moramo da nastavimo sa našom igrom. Pokušaćemo da postignemo koliko god golova možemo", dodao je Pike.

Poraz od 3:1 u prvoj utakmici u Milanu je naubedljiviji koji je Barselona doživela otkako je Gvardiola došao u klub.

"U italijanskom fudbalu sve se svodi na to da se snažno brane i onemoguće vam prostor za stvaranje ozbiljnih prilika. Jasno je da se oni sada nalaze u odličnoj situaciji jer imaju prednost iz prve utakmice. Ipak, mi moramo da budemo ona Barsa koja je u prethodne dve sezone rušila sve redom", rekao je igrač sredine terena Barselone Ćavi Ernandez.

Gvardiola u sutrašnjoj utakmici neće moći da računa na suspendovanog Karlosa Pujola i Erika Abidala.

Poslednji put Barselone je deficit od 3:1 nadoknadila pre deset godina, kada je u revanšu četvrtfinala Lige šampiona pobedila Čelsi sa 5:1 posle produžetaka.

Trener Intera Žoze Morinjo pred sutrašnju utakmicu ima problem sa igračem sredine terena Veslijem Snajderom, koji je povredio levi butni mišić.

Na terenu neće biti ni kapitena reprezentacije Srbije Dejana Stankovića zbog žutih kartona.

Inter u dosadašnjoj istoriji nije pobedio kao gost u revanš utakmici polufinala nekog evropskog takmičenja, ali je u 39 od 43 puta prošao dalje nakon pobede u prvoj utakmici.

"Rezultat iz prve utakmice daje nam veliku snagu i motiv", kazao je predsednik Intera Masimo Morati.

Revanš utakmica polufinala Lige šampiona između Barselone i Intera igra se sutra od 20.45 na stadionu Nou Kamp.

Pogledajte još