Dragutinović operisan u Finskoj

BEOGRAD, 27. aprila 2010. (Beta) - Reprezentativac Srbije Ivica Dragutinović uspešno je u Finskoj operisao povređenu Ahilovu tetivu zbog koje će propustiti Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi, saopštio je u utorak Fudbalski savez Srbije.

"Doktor je zadovoljan stanjem u kojem se nalazim, čitav zahvat je po njegovom mišljenju prošao dobro. On je veliki, najbolji stručnjak u ovoj oblasti, a surovi je optimist, tako da sam u pravim rukama", rekao je Dragutinović dan posle operacije kod doktora Sakarija Orave.

Ahilova tetiva 34-godišnjeg odbrambenog fudbalera pukla je na prošlonedeljnom treningu Sevilje zbog čega će Dragutinović morati da pauzira između tri i šest meseci pre povratka na teren.

"Dosta toga zavisi od konstitucije, organizma čoveka. Doktor mi je rekao da će za tri do četiri nedelje moći konkretnije da priča o vremenu potrebnom da se vratim. Neću žuriti, to je sigurno. Radiću šta god se od mene traži", naveo je Dragutinović.

"Moram i ja da budem maksimalno pozitivan i strpljiv... Hvala svima koji su mi poželeli brz oporavak, valjda sam svu tu ljubav i podršku nekada ranije i zaslužio", dodao je.

Dragutinović je za reprezentaciju Srbije nastupio na 49 utakmica. Bio je član ekipe koja je u kvalifikacijama za Mundijal 2006. godine primila samo jedan gol, ali je na samom turniru igrao samo jedan meč, protiv Holandije, kada je Srbija i Crna Gora izgubila sa 0:1.

Potom je reprezentacija izgubila i od Argentine (0:6) i Obale Slonovače (2:3). Dragutinović zbog povrede Ahilove tetive neće imati priliku da u Južnoj Africi popravi utisak.

"Teško je opisati koliko mi je žao zbog neodlaska u Južnu Afriku, a toliko smo energije i truda uložili da se plasiramo. Šta je, tu je. Ovo je život. Karijera profesionalnog fudbalera nosi i ovakve momente", rekao je Dragutinović, ali i istakao da ima još ciljeva u igračkoj karijeri.

Pogledajte još