Troicki ekspresno u četvrtfinalu

BEOGRAD, 5. maja 2010. (Beta) - Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Srbije u Beogradu, pošto je u drugom kolu savladao Francuza Florana Seru sa 6:0 i 6:1.

Troicki, koji je postavljen za šestog nosioca na turniru, u četvrtfinalu će igrati protiv četvrtog nosioca, Stanislasa Vavrinke iz Švajcarske.

Duel Troickog i Sere zbog kiše je bio prekinut na početku drugog seta, ali je nastavljen posle pola sata. Efektivne igre ukupno je bilo samo 40 minuta.

Srpski teniser je u oba seta napravio po tri brejka, igrao je odlično i potvrdio da može da napravi dobar rezultat u Beogradu.

Troicki i njegov protivnik u četvrtfinalu Vavrinka do sada su igrali samo jednom, prošle godine u Monte Karlu, kada je slavio Švajcarac.

Srpski teniser Viktor Troicki izjavio je da je očekivao teži meč protiv Francuza Florana Seraa u drugom kolu Otvorenog prvenstva Srbije u Beogradu.

"Nisam očekivao da će biti ovako lako. Igrao sam sjajno. Sve je ulazilo u teren, nije imao nikakve šanse. I posle prekida zbog kiše, nastavio sam istim tempom, čak i jače", rekao je Troicki novinarima posle pobede od 6:0 i 6:1 za 40 minuta igre.

Troickog u četvrtfinalu očekuje duel protiv Švajcarca Stanislasa Vavrinke.

"Osećam se sjajno. Mislim da imam šanse da doguram daleko. Sledeći protivnik je mnogo teži. On na šljaci igra jako dobro, to mu je omiljena podloga. Verujem da mogu da pobedim. Meč je u petak, imam vremena da se odmorim i odmoriću se", kazao je Troicki.

Srpski teniser kazao je da u petak u četvrtfinalu očekuje više publike na tribinama sportskog centra "Milan Gale Muškatirović". 

"Danas je bio loš dan. Videćemo sutra uveče kada bude igrao (Novak)Đoković. U sledećem meču sastaću se sa igračem koji je bio u top 10 na rang listi, značiće mi puno podrška publike", zaključio je Troicki.

Otvoreno prvenstvo Srbije igra se za ukupni nagradni fond od 424.950 evra.

Pogledajte još