Jelena Janković u polufinalu Rima

BEOGRAD, 6. maja 2010. (Beta) - Teniserka Srbije Jelena Janković plasirala se u polufinale turnira u Rimu, pošto je savladala Amerikanku Venus Vilijams sa 2:0 (6:0, 6:1) za samo 59 minuta.

Teniserka Srbije Jelena Janković plasirala se danas u polufinale turnira u Rimu, pošto je savladala Amerikanku Venus Vilijams sa 2:0 (6:0, 6:1) za samo 59 minuta.

Odličnom igrom na početku meča, Jankovićeva je najavila da će se lako plasirati u polufinale. Za 29 minuta, bez izgubljenog gema, ona je završila prvi set protiv četvrte igračice sveta.

Ni u drugom setu situacija se nije promenila. Amerikanka je uspela da povede sa 1:0, ali je zatim teniserka Srbije osvojila šest gemova za redom.

Jankovićeva je pobedila stariju sestru Vilijams sa samo jednim izgubljenim gemom (6:0, 6:1).

Venus je došla na turnir posle pauze od mesec dana zbog povrede kolena.

Jankovićeva je pobedila na turniru u Rimu 2007. i 2008. godine i priznaje da nije očekivala lak meč, protiv igračice sa kojom je do sada imala nerešen rezultat 5:5 u međusobnim duelima.

"Naravno da nisam očekivala lak meč. Imala sam mnogo teških mečeva sa Venus. Sjajno je pobediti sa 6:0 i 6:1, stvarno neverovatno", rekla je Jankovićeva.

U narednom kolu očekuje je Serena, koja je prvi nosilac i trenutno najbolja igračica na WTA listi.

"Kada igrate protiv Serene ne možete da se opustite i morate da date sve od sebe", rekla je Jankovićeva.

Druga teniserka Srbije Ana Ivanović takođe se plasirala u polufinale.

Ona je objasnila da je naporno trenirala prethodnih nedelja i da je naročito zadovoljna kako servira na turniru u Rimu.

"Moj servis je mnogo bolji nego u prošlih godinu i po. Daje mi samopouzdanje i mnogo manji je pritisak na ostale delove moje igre", rekla je Ivanovivheva koja će se u polufinalu sastati sa Marijom Hoze Martinez Sančez.

Posle osvajanje Rolan Garosa 2008, ona je osvojila samo titulu u Lincu 2009.

"To je sve iza mene. Mislim da igrači imaju teško vreme, ali niko ne zna koliko puta će pasti dole i koliko puta će se vratiti. Veoma sam srećna što sam ponovo u igri", rekla je Ivanovićeva. Nagradni fond turnira u Rimu je 2.000.000 dolara.

Pogledajte još