MOJE PUTOVANJE IZ SNOVA: Katarina Obradović - Tasos

Emisija koju radi, Grand magazin, emituje se sredom uživo od podneva, pa do 16 časova. Uvek se trudi da ugosti različite i zanimljive ljude. Televizija traži dinamiku i sveže ideje, tako da emisija, a samim tim i novinari uvek moraju da se nadograđuju, rastu i pomeraju granice. Uvek je u potrazi za nečim novim, zanimljivim i drugačijim. Pošto je i mama, trenutno je okupirana pripremama svog sedmogodišnjeg sina za prvi razred, što je za svakog roditelja veliki i pomalo zastrašujući trenutak. Slobodno vreme rezervisano je za sport, knjige i prijatelje... Uživa u putovanjima, ona je bukvalno regenerišu i vraćaju joj elan. Prošlog leta uživala je u obilasku prelepog Tasosa koji ju je oduševio svojom prirodom i plažama, pa je svoj utisak podelila sa našim čitaocima.

SMEŠTAJ – kakav smeštaj je, po vašem mišljenju, najbolje rešenje?

- U zavisnosti od toga u kakvom društvu putujem. Ako je sa detetom, onda je dobro da to bude hotel u kome imamo doručak ili večeru. Ako je partner ili prijatelji, onda mi je važno da je čisto, bezbedno i da ima tople vode. Ništa više mi ne treba.

HRANA – koja su vam bila omiljena jela/lokalni specijaliteti na tom putu?

- Uvek volim da probam hranu specifičnu za to podneblje.Kada sam na moru, obavezno jedem ribu u lokalnim restoranima.

PIĆE – u kojim napicima ste najviše uživali?

- Važno mi je da ima dobra kafa. Obavezno probam lokalno vino ili pivo ako ga imaju.

AKTIVNOSTI – kako ste najradijeprovodili slobodno vreme?

- Moj odmor mora da bude aktivan. Ako je more u pitanju, onda sam veći deo dana u vodi, tačnije pod vodom jer obožavam da ronim. Ako su obilasci gradova, onda mora da se vidi sve, tako da tabanam od jutra do mraka.

NEXT TRIP – gde planirate sledeće da otputujete?

- Mislim da će moje sledeće putovanje biti blizu – Beč u Austriji. Već sam bila, ali ostalo mi je još toga da vidim i obiđem, pa planiram u maju da se vratim ponovo u ovaj grad.

DREAM TRIP – koje mesto biste voleli da posetite tokom života?

- Spisak je dugačak. Uglavnom je to egzotika, a neka prva bude Francuska Polinezija.

Tekst: Mario Badjuk
Foto: Privatni album

Pogledajte još