Sagmeister

Stefan Sagmeister - Izložba slika ili izdizajnirana izložba ili dizajn izložbe ili izložba dizajna ili izloženo dizajniranje ili dizajn dizajna ili stvari koje je do sada naučio o životu ili visoko izestetizirani pogledi na svet u kom nas novac ne čini sretnim

Koji beše, valjda treći, dan leta. Toplo dugo leto je pred nama. Otići na otvaranje izložbe u Superspace uvek je lep uvod u bekstvo od neizdrža kancelarijskog rada - Ostavio sam na stolu papir na kom sam napisao "Rad u toku", poznato mi je ono da, "Sve što radim, uvek mi se vraća" i zato rekoh sam sebi jasno i glasno "Verovati da će život biti bolji u budućnosti je glupo. Moram da živim sada". Idem pravo u gužvu u centar zbivanja  "Uvek mi se isplati kad imam petlju". 

Obukao sam najnoviju košulju, ali za svaki slučaj nisam želeo da skinem etiketu na kojoj je pisalo "Nastojanja da izgledam dobro sputavaju moj život". Možda sam u ovom delu teksta izmišljao, prepušten mašti kao vodilji bez prevelikog straha da "Nezastupljene istine rade protiv mene", idem tamo gde ima umetnosti - dizajna, tamo gde mogu nešto naučiti, inspirisati se, idem među mlade, lepe i talentovane ljude, tamo gde slobodno mogu reći "Novac me ne čini srećnim", idem da naučim stvari koje do sada nisam naučio o životu.

Sve pohvale timu koji je realizovao ovaj projekat, jednom rečju pravo osveženje, divno je bilo videti kako od zanimljivih ideja do dobre realizacije put može biti kratak pa i zabavan. Tipografija u grafičkom dizajnu ne mora imati uvek namenu po principu pravila prve lopte, pomeren pristup idejnosti direktno odražen na samu izvedbu čini svaki rad pričom koja izaziva oduševljenje ali i emocije. Takva je bila i opšta atmosfera i u galeriji i ispred nje, svi smo nekako delili sreću i zadovoljstvi i zahvalnost što se eto neko bavi dizajnom na ovakav način. Siguran sam da će se mnogo ovoga naći u primeni, a mi ćemo pomalo samozadovoljno reći ej! pa bili smo na Stefanovoj izložbi i ovo smo već videli. 

Znao sam da ću dok budem pisao ovaj tekst slušati T.Rex, meni je to odlično išlo jedno sa drugim, naravno da ne znam objasniti zašto je to tako, jednostavno dobro sam se osećao i sa Stefanom Sagmeisterom i sa Marc Bolanom.

Dragan Kljajić
 

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.