Otkrivanje grobnice pokazuje da Srbija želi istinu

PRIŠTINA, 10. maja 2010. (Beta) - Zamenik kosovskog premijera Ram Manaj ocenio je u ponedeljak da otkriće masovne grobnice u blizini Raške pokazuje spremnost Srbije da se otkrije istina o nestalim Albancima.

"Otkriće masovne grobnice izgleda da pokazuje spremnost Srbije da se rasvetli istina o nestalima. Pitanje nestalih može biti adresirano na Srbiju i istina o tome može biti otkrivena zahvaljujući Srbiji zato što su srpske snage organizvale sve što se dogodilo (prebacivanje posmrtnih ostataka)", kazao je Manaj.

"To znači da je realno očekivati da istina o nestalima sa Kosova, koji su razbacani po celoj Srbiji, dođe upravo iz Srbije, kazao je Manaj iz čije porodice je takođe nestalo nekoliko članova. Prema njegovim rečima, kosovska strana imala je informacije da je tamo zakopano od 250 do 400 ljudi.

"Jedno zvanično iskopavanje urađeno je na toj lokaciji juna 2007. godine, ali je kopano na pogrešnom mestu", rekao je Manaj. Manaj je podsetio da kosovska strana ima saznanja i o novoj masovnoj grobnici kod Medveđe, ali da je isljučivo stvar Srbije da ih istražuje i otkriva.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.