VREME JE ZA PROMENE: Make up greške koje čine da izgledamo starije

U postizanju mladolikog izgleda pomaže i šminka, ali kad je pogrešno nanesena može imati potpuno suprotan učinak. Koža se s godinama menja i tehnike šminkanja koje funkcionišu dok ste u dvadesetima, možda neće raditi isti posao kada zakoračite u tridesete.

Evo nekih čestih make up grešaka koje pravimo, a čine nas starijim:

Koristite isti puter već godinama

Puder je baza svakog make-upa, a s godinama tu bazu treba prilagođavati svojoj koži. Loše odabran puder imaće gori efekat nego da ste iz kuće izašli bez pudera, zato je najbitnije da puder izaberete pametno. Najbolje su one formule koje su dovoljno teške da ujednače ten, a istovremeno ne stvaraju efekt maske na licu. S godinama koža obično postaje suva, pa će kremasti puderi uvek biti bolji izbor od onih u prahu ili kamenu.

Preterujete s rumenilom

Ukoliko ne želite da pogrešite vodite se pravilom da je manje više! Izbegavaijte crvene tonove. S godinama birajte kremastije teksture.

Grešite kada šminkate oči

Crni kreon u vodenoj liniji oka je davna prošlost. Dodatno ističe bore oko očiju i smanjuje vizuelno vaše oko, što nikako nije dobro. Svetliji tonovi i olovke će vam vizuelno povećati oko, osvežiti vas i učiniće da izgledate mlađe.

Ne sređujete obrve

Morate iscrtavati obrve, jer se vremenom prorede, i što smo stariji postaju sve tanje. Senka je najbolje rešenje, samo morate izabrati nijansu najpribližniju boji vaših obrva.

Volite metalik nijanse senki

Koliko god ih voleli, ukoliko vaši kapci nisu zategnuti kao nekad, one mogu izgledati veoma loše i neuredno.

Koristite tamnu nijansu ruža

S godinama usne postaju sve tanje i tanje, a poznato je i kako tamne nijanse ruževa dodatno stanjuju usne. U zrelim godinama odlučite se za svetlije nijanse ruža ili sjaj koji će vam dati mladalački izgled!

Izvor: Lepota&Zdravlje
Foto: Ilustracija/Unsplash

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.