Noć "Frankofonije"

"Frankofoniju" i kan – kan svi razumeju, ako ne govorite francuski jezik niste morali de se brinete. Hepening u  Centru "Sava" okupio je oko tri hiljade ljudi koji su se dobro razumeli. Spoj raznolikosti frankofonskog sveta u najboljem izdanju. Sve je počelo predstavljanjem tipičnih proizvoda, kulinarskih specijaliteta i pića. Beograđani su imali priliku da uživaju u šarenilu zemalja francuskog govornog područja (Francuske, Belgije , Kanade , Švajcarske, Maroka, Tunisa, Libana , Egipta, Konga, Gvineje, Rumunije, Alžira).
Veče je zvanično otvorio ministar inostranih poslova SCG Vuk Drašković, koji je najavio da će SCG najverovatnije sledeće godine na skupu u Bukureštu postati pridruženi član "Frankofonije". „Sa frankofonim zemljama mi delimo srodan kulturni krug... Ruso, Balzak, Zola su domaći pisci u SCG, Pariz je prestonica umetnika iz SCG”, rekao je Drašković.
Večeri su prisustvovali predstavnici amabasada iz 12 zemalja. Kao frankofonci u SCG nastupili su i poznati fudbaleri Dušan Savić, Pjer Boja, Miša Saveljić.
Frankofonci su uživali i u reklamama za "Chanel", "Gauloises", "Renault". Prikazane su reklame Romana Polanskog i Lika Besona. Veče se nastavilo egzotičnim ritmovima grupe Afro magic iz Senegala, nagradnim igrama, dobrom hranom... i na kraju žurkom u klubu "Plastik".

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.