PREPORUKA NEDELJE: Davor Jovanović - serija, film, vino, koncert, izložba

Od malena je voleo igru i pesmu, te je detinjstvo proveo igrajući u KUD "Polet" u Kladovu do svoje 14. godine. Nakon toga se potpuno posvećuje pevanju uz oca kao prateći vokal. U orkestru, koji je pratio folklorni ansambl, svirao je gitaru i bas gitaru. Nakon srednje elektrotehničke škole u Kladovu, dolazi u Beograd gde nastavlja školovanje na Visokoj Elektrotehničkoj školi 2007. godine. Iste godine je pokazao svoje pevačko umeće na studenskom takmičenju i odneo pobedu sa titulom "Prvi glas Univerziteta".

Diplomirao je na predmetu Muzička produkcija sa ocenom 10 i sada je zvanično inženjer za audio i video tehnologije. Davor je u decembru 2011. godine proglašen za pobednika u vrlo popularnom muzičkom takmičenju "Prvi glas Srbije". Publiku je osvojio svojim šarmom, iskrenim osmehom i jedinstvenim interpretacijama, a najzapaženiji i najzapamćeniji nastup je bilo izvođenje pesme "Vlajna" čuvenog Tozovca, na kojem mu je i sam Tozovac lično čestitao.

Po završetku takmičenja, Davor se pronalazi u muzici kao autor i predstavlja se svojim prvim zvaničnim singlom "Ja leđa ljubavi nisam okrenuo". Ovo delo je satkano od najčistijih ljubavnih emocija i označava početak trilogije koju je zaokružio pesmama "Moj mali beli pas i ja" i "Što te volim to me ne pitaj".

Vremenom, razvijajući se kao muzičar i pevač, ostvaruje saradnju i sa uvaženim autorima našeg podneblja i učestvuje u mnogobrojnim humanitarnim akcijama i koncertima. Našim čitaocima, šarmantni prvi pobednik "Prvog glasa Srbije" preporučuje svoj omiljeni film, seriju, vino uz koje stvara svoje note i stihove, omiljeni koncert, a sa ponosom preporučuje svoju prvu izložbu tokom juna, na Gardošu, u Zemunu.

SERIJA - "Person of interest" (POI)

Serija za koju mnogi misle da je jedna od najboljih serija ikada. Skupa produkcija, odlična glumačka podela, nepredviv i maštovit scenario sa radnjom koja se dešava u NY city-u u ovo naše moderno vreme tehnologije, gde je ceo svet pod okom kamere. Kamera sve snima, a sve nas čuje i vidi jedna mašina. Serija je i više nego uzbudljiva, naročito zato što se pominju svi slojevi društva, prikazuje realno stanje stvari, cene prave vrednosti, tako da se može reći da je i poučna. Pomenuo bih i novu seriju "Genious – Albert Ainštain" koja je takođe vredna pažnje i od domaćih "Otvorena vrata" i "Vratiće se rode" koje ne treba dodatno komentarisati. One su jednostavno – epic.

www.imdb.com

FILM - "August Rush"

To je moj omiljeni film. Jednostavno, za mene savršen. Toliko je pun emocija, muzike, dobre fotografije... Nije svetsko remek-delo poput filmova "Hugo" ili "Midnight in Paris" koje takođe volim, a opet ima ono "nešto" što ga čini jedinstvenim i meni neodoljivim. Glumačka podela je takođe jako dobra i ako volite muziku kao i ja, siguran sam da će vam se svideti. A ako vam se to svidi, sigurno će vam se svideti i "Begin again"

www.imdb.com

VINO - Barahonda Zona Zepa Monastrell 2011

Špansko crveno vino koje nosi prefinjen ukus, stil i šarm. Ovo vino nije jeftino. Ovo vino nije za svaki dan. Ovo vino nije za bilo kakav obrok. Ovo je stvar hedonizma. Samo jedna čaša vina je dovoljna da vas "Zepa" kupi zauvek. Ja ovim vinom sebe častim nakon nekog velikog uspeha, kao što sam se počastio i nakon objavljivanja svog prvog albuma sa autorskim pesmama "Kafanče".

www.vivino.com

KONCERT - Sade "Bring Me Home: Live 2011"

Koncert koji je, po mom mišljenju, krunisao karijeru engleske grupe "Sade". Taj nivo profesionalizma, perfekcionizma, besprekorne interpretacije svakog muzičara... tako izgleda savršen performans. Taj koncert bih mogao da gledam iznova i iznova i svaki put bih se oduševljavao i velikim i malim stvarima, a koncert je prepun dobre muzike pored svega. Takođe, jedan od omiljenih domaćih koncerata mi je i Tony Cetinski i prijatelji – "Najbolje od nas" Umag, Croatia 16.7.2004. - koncert koji sam ja godinama slušao i upijao svaki ton i zamišljao spektakl i onda se u to i uverio kada sam video snimak. I naravno Sting "All This Time" uživo iz svoje vile u Toskani iz 2001. - akustični zvuk, sjajna ekipa muzičara i veličanstveni Sting.

IZLOŽBA - "Smeće"

Čuo sam da se sprema jedna zanimljiva izložba 12. Juna u Kuli Gardoš, na Gardošu u Zemunu. Hah, šalim se malo, u pitanju je moja prva izložba kolekcije fotografija pod nazivom "Smeće". U pitanju je humanitarna izložba sa ciljem prikupljanja sredstava za stipendisanje dveju mladih umetnica za školovanje u Beču. Njihov talenat je toliko veliki da nadmašuje ovu zemlju. Na nama je da ih podržimo i olakšamo im sada kada je to najpotrebnije. Fotografije neće imati fiksnu cenu. Jednostavno, po meri srca, za umetničko srce. Ovom prilikom Vas sve pozivam da kroz moje fotografije prođete kroz jedno zamiljivo putovanje, puno emocija, sećanja, uspomena, koje svako od nas nosi još od detinjstva.

Autir: Mario Badjuk
Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još