Blow Up - Karnevalizacija

Sinoć je u O3ONE-u otvorena izložba Blow up - karnevalizacija, Marije Ðurić. U prisustvu prijatelja i mnogobrojnih gostiju iz kulturnog života Beograda, autorka je prikazala svoje nove radove, ulja na platnu, kao i najnoviju instalaciju, karakterističnu za njen rad. Izložbu je otvorila gospođa Gordana Margi Ðurić, likovni kritičar.

Inspirisana pozorišnim i filmskim projekcijama, Marija nas podseća na veselu stranu života, poigravajući se holivudskim glamurom i modom, u pop art stilu. Slike nose nazive poznatih filmova: Prohujalo sa vihorom, Ðavolji advokat, Bilo jednom u Americi, Devojka od milion dolara, Krv i pesak, Opasne veze, i dr. 

Ova izložba u ekscentričnom maniru afirmiše estetiku lepog, u kojoj se prožima čulno, erotsko, idejno. Energičnost divlje kombinacije boja na slikama budi strast prema životu. Ideja ovog projekta je da se utiče na psihologiju učmale sredine u kojoj živimo, gde je karnevalizacija politike parexellance pozorišni čin i gde se ne dozvoljava opstanak svežih i inventivnih ideja.

Pozitivnu reakciju na novu izložbu Marije Ðurić imali su gosti O3ONE-a, među kojima su bili i Peđa Neškovic, Nenad Marjanović, Miodrag Krivokapić, Peđa D Boy, Nenad Radujević, Miša Berić, Darko Bajić, Jelena Ivanović, Ðorde Kortina, i mnogi drugi. 

Nadlanu

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.