Moguće identifikovati dve osobe od tri stradale

BEOGRAD, 20. maja 2010. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Ivica Dačić izjavio je u četvrtak da je moguće identifikovati dve osobe na osnovu dostavljenih podataka Interpola o ubijenim srpskim državljanima u obračunu narkomafije u Boliviji, ali da postoje neslaganja u otiscima prstiju trećeg stradalog iz Srbije.

"Fotokopije pasoša, ličnih karata i otiske prstiju dobili smo juče tokom popodneva i na osnovu njih identifikovali dve osobe, a kad je reč o trećoj za sada postoji neslaganje u otiscima prstiju, reč je o Čankoviću", kazao je Dačih posle proslave Dana MUP-a i Dana policije na Kriminalističko-policijskoj akademiji u Beogradu.

Interpol je MUP-u Srbije poslao lične isprave na ime Saše Turčinovića, rođenog 13. oktobra 1970. godine u Rumi, Bojana Bakule, rođenog 1. decembra 1981. takođe u Rumi i Predraga Čankovića, rođenog 15. jula 1972. godine rođenog u Nemačkoj sa prebivalištem u Loznici. Dačhić je istakao da će MUP Srbije zatražiti razjašnjenje za osobu čiji podaci nisu autentični.

Bolivijska policija još uvek radi na otkrivanju okolnosti pod kojima je grupa naoružanih odmetnika, obučena u policajce, pre pet dana presrela, mučila i ubila šest osoba od kojih trojicu Srba i trojicu bolivijskih državljanina i kidnapovala jednog od vodećih narko-bosova u reonu Santa Kruz Suaresa Rozalesa.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.