Vlada Srbije smenila Slavicu Totić

BEOGRAD, 20. maja 2010. (Beta) - Vlada Srbije smenila je u četvrak pomoćnicu direktora Direkcije za imovinu Slavicu Totić koja je na to mesto došla pošto je napustila položaj zamenice direktora u PIO fondu i uzela 20.000 evra otpremnine, saznaje agencija Beta u Vladi.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mlađan Dinkić najavio je ranije da će od premijera Mirka Cvetkovića zahtevati da reši slučaj državne službenice koja je uzela otpremninu pa se zaposlila u drugoj državnoj službi.

"Mislim da se radi o apsolutnom bezobrazluku, ne radi se o pravnim stvarima, nego moralnim", kazao je Dinkić agenciji Beta i dodao da od Totićeve treba zahtevati da vrati novac, a ukoliko odbije, dati joj otkaz i ne dozvoliti da se zaposli u administraciji "bez obzira što na to ima neka zakonska prava".

Odgovarajuci na pitanje zašto zakonski nije sprečena mogućnost zapošljavanja posle uzimanja otpremenine, Dinkić je rekao: "Mi smo predlagali takvo rešenje kada se razgovaralo, onda su nam pravnici rekli da je to protiv Ustava, da ne možete ljudima sprečavati pravo na rad i takve stvari. Ja se, zaista, često sa pravnicima ne razumem", kazao je on uz ocenu da "naši zakoni nisu savršeni".

Pogledajte još