Vlada Srbije smenila Slavicu Totić

BEOGRAD, 20. maja 2010. (Beta) - Vlada Srbije smenila je u četvrak pomoćnicu direktora Direkcije za imovinu Slavicu Totić koja je na to mesto došla pošto je napustila položaj zamenice direktora u PIO fondu i uzela 20.000 evra otpremnine, saznaje agencija Beta u Vladi.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mlađan Dinkić najavio je ranije da će od premijera Mirka Cvetkovića zahtevati da reši slučaj državne službenice koja je uzela otpremninu pa se zaposlila u drugoj državnoj službi.

"Mislim da se radi o apsolutnom bezobrazluku, ne radi se o pravnim stvarima, nego moralnim", kazao je Dinkić agenciji Beta i dodao da od Totićeve treba zahtevati da vrati novac, a ukoliko odbije, dati joj otkaz i ne dozvoliti da se zaposli u administraciji "bez obzira što na to ima neka zakonska prava".

Odgovarajuci na pitanje zašto zakonski nije sprečena mogućnost zapošljavanja posle uzimanja otpremenine, Dinkić je rekao: "Mi smo predlagali takvo rešenje kada se razgovaralo, onda su nam pravnici rekli da je to protiv Ustava, da ne možete ljudima sprečavati pravo na rad i takve stvari. Ja se, zaista, često sa pravnicima ne razumem", kazao je on uz ocenu da "naši zakoni nisu savršeni".

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.