DARKO KOSTIĆ SE BRANIO ĆUTANJEM: Preti mu 10 godina robije

Kostić je u petak po podne uhapšen zbog tvrdnji da je polno uznemiravao maloletnog L. J. (15), nakon što je policija pretresla njegov stan na Novom Beogradu.

Kako saznaju "Novosti" pripadnici MUP nisu pronašli narkotike, što je bio njihov primarni zadatak, ali jesu neke papire, za koje se sumnja da imaju tragove droge. Oni su poslati na veštačenje, kako bi se utvrdilo da li su sumnje nadležnih opravdane. Inače, nalog za pretres njegovog stana izdalo je Treće osnovno javno tužilaštvo.

Osim polnog uznemiravanja i omogućavanja uživanja narkotika, kreator je osumnjičen da je izvršio još jedno krivično delo - nedozvoljene polne radnje. Reč je o punoletnom momku, a ovaj slučaj kako nam je rečeno nije povezan sa slučajem maloletnika, koji je inače jedan od učesnika takmičenja "Neki novi klinci", koje organizuje "Grand produkcija".

Kostić se pred policijom našao u ponedeljak nakon što su protiv njega krivičnu prijavu podneli dečakovi roditelji. To su uradili nakon što im je sin ispričao da je bio u stanu kreatora, koji ga je slikao i zatim mu predložio da se skine i legne pored njega da se maze. Dečak je to odbio i pobegao iz stana. Pored toga tvrdio je da mu je osumnjičeni svojevremeno dao da popije kamagru, ne govoreći o čemu je reč. Kostić je te tvrdnje negirao, navodeći da je maloletnika sprečavao da uđe u njegov stan, da je ovaj bio uporan i da mu je pri tome pocepao majicu.

Pored saslušanja Kostića i veštačenja papira pronađenih u stanu, dat je nalog i da se veštači i njegov mobilni telefon, kako bi se utvrdilo da li se dopisivao sa maloletnikom i kako bi se otkrilo da li ima "još neke sumnjive prepiske sa drugim osobama". Tokom pretresa, policija je uzela i snimke sa sigurnosnih kamera u zgradi, ali i beleške portira o posetama.

Ukoliko se dokažu sumnje da je modni kreator Darko Kostić počinio krivična dela koja mu se stavljaju na teret, prema zakonu zaprećena mu je kazna od deset godina zatvora. Naime, za omogućavanje maloletnicima da koriste narkotike, što je jedno od tri dela za koja je osumnjičen, predviđena kazna je od dve do deset godina robije. Za polno uznemiravanje maloletnika preti od tri meseca do tri godine, a za nedozvoljene polne radnje od šest meseci do pet godina zatvora.

Izvor: Novosti
Foto: RTV Pink Official/Youtube - printskrin

Pogledajte još