DECA RASTU! Savo Milošević: Moje roditeljske brige sve su veće

Svoju ljubav prema lopti razvijao je u drugim pravcima, pa je danas potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, a utisak je da njegova popularnost uopšte nije opadala, štaviše, zbog mnogih okolnosti iz njegovog privatnog života sve češće je krasio novinske stupce. Nisu, nažalost, sve bile srećne. Porodične tragedije, u kojima je u razmaku od samo dve i po godine izgubio mlađeg brata, oca i dedu, a zatim i razvod od supruge Vesne pre tri godine, poremetili bi i najstamenije, međutim, on je taj koji drugima uliva optimizam i vedrinu. Na samom početku razgovora otkriva kako se oseća kada o samom sebi čuje pohvale, pa i taj zvezdani status koji mu se svuda prišiva.

Nisam svestan tog statusa, jer ne možete to sami za sebe da pričate, niti da mislite tako o sebi. Normalan sam čovek, ali sticajem okolnosti, moja profesija je od mene napravila medijsku ličnost. Želim da verujem da sam duboko u sebi uspeo da ostanem isti onaj momak koji je ovde došao iz Bijeljine sa šesnaest godina – s vaspitanjem, poštovanjem, kulturom, da sam isti čovek karakterno posle svih ovih godina – kaže Savo, ali ipak otkriva šta se ipak promenilo.

Ono što je drugačije jeste vreme u kojem svi danas živimo. Tokom godina dolazio sam do sazrevanja, drugačije poglede na svet imao sam sa dvadeset, pa sa trideset, pa sa četrdeset godina. Međutim, to što se menjaju pogledi ne znači da su se promenili moja ličnost ili karakter. Možda sam korigovao svoje stavove o nekim stvarima, ali u načelu sam ostao isti čovek – smatra bivši fudbaler.

Savo ima sinove Nikolu (21) i Borisa (12), kao i ćerku Isidoru (19), a momci su već pokazali interesovanje za fudbal, što njihovog tatu čini ponosnim.

Nikola je već zagazio u profesionalne fudbalske vode gde se sam bori za svoj hleb. Zadovoljan sam njegovom voljom, htenjem, profesionalnošću, posvećenošću. Boris takođe ide njegovim stopama i isto tako je posvećen. Presrećan sam što rade ono što vole, a kao roditelju najvažnije mi je da su dobra i vaspitana deca, da su dobri u školi i da pokazuju kakvi su ljudi – govori Milošević. Zadovoljan je time što su momci krenuli njegovim stopama, mada on veoma dobro zna koliko briga nosi takav izbor, a na pitanje da li je i ćerka Isidora možda krenula njegovim putem, kao glumica, budući da se fudbaler nedavno obreo i na pozorišnim daskama, u predstavi Monike Romić „Otkačene“.

Za sada nije pokazala interesovanja da postane glumica. Upisala je turizam i nema pretenziju da se bavi bilo kojim javnim poslom – objašnjava Savo i dodaje kako je u glumi završio sasvim slučajno, te da nema nameru da se tim poslom bavi na duže staze.

To je bila jedna epizoda u mom životu i ako jednog dana budem doživeo da pričam svojim unucima o svom životu, moći ću da im kažem da sam i to probao – kaže Savo.

Milošević otkriva da li braća Nikola i Boris paze na svoju sestru Isidoru.

Momci se lepo slažu sa sestrom, mada je u početku ratovala i s jednim i s drugim. Sada već polako sve dolazi na svoje mesto, svi smo preležali te dečje bolesti pa i moja deca. Sada je to prava bratsko-sestrinska ljubav – kaže Savo.

Pošto mu deca postaju sve starija, Savo odgovara da li to znači da mu sve više vremena preostaje za sebe i neke druge emotivne odnose.

Zar mislite da se očinska obaveza ikada završava? Kada jednom postanete otac, vi to ne prestajete da budete do kraja života. Sada tek počinjem da shvatam ono što su moji meni pričali: „Malo dete mala briga, veliko dete velika briga“. Kako vreme odmiče, sve su veći i ozbiljniji problemi s kojima se kao roditelj susrećem, tako da verujem da očinska obaveza zaista nikada ne prestaje – smatra Savo, ali dobacuje i dalje od očinskog odnosa sa svojom decom.

Kasnije će doći i moj odnos prema unucima, pa njihovo vaspitanje i izazovi koje ta životna faza nosi. Već razmišljam i o tome, budući da moj najstariji sin ima 21 godinu. Verujem da ta faza nije toliko daleko od mene. Nikola već ima devojku pa o tome svi razmišljamo, ali ne bih mnogo govorio o njihovom odnosu pošto bi mogli da se naljute na mene – iskren je Savo.

Poslednjih godina govori se o burnoj ljubavnoj sagi ovog fudbalera, pa su ga povezivali s mnogim lepoticama naše javne scene. Nakon romanse s voditeljkom Majom Manojlović, neko vreme nije bio viđen u pratnji ženskog pola. Odnedavno, međutim, poznato je da ima novu izabranicu, te da je u pitanju violončelistkinja Natalija Tipsarević (35) s kojom se zabavlja već nekoliko meseci. Mada svoju vezu više ne drže u tajnosti, pa su se zajedno pojavili na svadbi ćerke njegovog prijatelja Dragana Stojkovića Piksija, Savo i dalje nerado govori o svom ljubavnom životu.

Ne bih komenatrisao svoj trenutni emotivni status, ali samo ću vam reći da sam ja srećan čovek. Srećan sam jer je to stvar izbora, a ne događaja ili sticaja okolnosti – kratko poručuje Savo za magazin "Story" na „zabranjenu temu“.

Izvor: Story.rs
Foto: Hello!/Arhiva

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.