OD MONTEVIDEA DO KATARA – Otvorena izložba "Reprezentacije Jugoslavije i Srbije na Svetskim prvenstvima u fudbalu"

Sinoć je u West 65 Mall-u otvorena izložba “Od Montevidea do Katara: Reprezentacije Jugoslavije i Srbije na Svetskim prvenstvima u fudbalu”.

Fudbalski savez Srbije i Color Media Communications su serijom arhivskih fotografija uspeli da naprave pravu retrospektivu naših prethodnih učešća na Svetskim prvenstvima u fudbalu. Izložba je simbolično otvorena dan nakon naše prve utakmice na ovogodišnjem Mundijalu u Kataru.

U duhu Svetskog prvenstva u fudbalu i pune podrške našoj reprezentaciji, West 65 Mall je otvorio svoja vrata jedinstvenoj izložbi posvećenoj slavnoj istoriji našeg fudbala, jer sport, kao ni West 65 Mall, ne poznaje granice.

Od momenta kada se kroči u West 65 Mall jasno je da u pitanju nije sasvim običan šoping mol, već da je iskustvo koje vam pruža potpuno jedinstveno, gde prefinjena estetika i umetnost odišu na svakom koraku. Upravo takvo okruženje je upotpunilo ovu izložbu i sigurno je da će svi posetioci ovde imati potpuni užitak, kako u postavci tako i u modernom okruženju gde se mogu naći brendovi poput Aqua Termal Club, OMR Luxury Store, Exception, Futro, Cross restoran, Oli’s Fashion, Belodore, Italoptik, dok će ponudu uskoro obogatiti i prodavnice luksuznog nakita, satova i cipela, kao i Paul&Shark i mnogi drugi brendovi.

Ispred organizacije izložbe obratio se Robert Čoban, direktor Color Media Communications koji je rekao da “ideja o izložbi je nastala iz naše želje da podržimo naš tim na ovogodišnjem prvenstvu u Kataru. Kako dosta ljudi i ne zna na kojim smo sve prvenstvima učestvovali kao kraljevina Jugoslavija zatim i samostalno od 2006. kada nastupamo kao Srbija. Ovo je jedinstvena prilika za Beograđani koji će uz gledanje utakmica moći i da više saznaju o našem istorijatu u fudbalu i nešto i nauče”.

Nikola Lazetić, direktor Mlađih selekcija Fudbalskog saveza Srbije je zvanično otvorio izložbu i dodao da “jesmo jedna mala zemlja teritorijalno ali smo veoma talentovana nacija i još mnogo toga možemo da pokažemo i u budućnosti. Nadam se da će biti sve više i više ovakvih izložbi gde će se videti šta smo sve uradili. Imamo još puno talentovanih generacija i nadam se da će sva ta deca jednog dana da igraju na svetskim prvenstvima i pišu istoriju našeg fudbala”.

Okupljene je pozdravio i Savo Milošević, naš proslavljeni fudbaler.

“Izuzetno sam ponosan da sam mogao da predstavljam ovu našu državu dva puta na svetskim prvenstvima, u Francuskoj i Nemačkoj i zaista su to događaji koje je nemoguće opisati ovako a da shvatite veličinu jednog takvog događaja kao što je svetsko prvenstvo, verovatno najveći događaj koji postoji u svetu”, istakao je Milošević.

“Ekipi koja nas trenutno predstavlja u Kataru sigurno želim samo da proradi taj inat i da pokažu da nemaju strah i da imaju kvalitet i karakter”, dodao je Milošević.

Kako i Fudbalski savez Srbije i Color Media Communications vode računa o rodnoj ravnopravnosti sa nama su bile i članice Ženskog Fudbalskog kluba Crvena zvezda. U njihovo ime se i obratila predsednica kluba Sandra Sremčević.

“Ženski fudbalski klub Crvena zvezda postoji već 11 godina i tu smo, radimo i imamo puno reprezentativki. Za one koji ne znaju, u Srbiji postoji ženski fudbal, imamo 54 kluba. Mi smo tu sa vama i nadamo se da će u budućnosti moći da se napravi ovakva izložba, retrospektiva ženskog fudbala u Srbiji”, rekla je Sremčević.

Za kraj večeri okupljene je kroz izložbu sproveo Mihajlo Todić, sportski novinar. Svi koji nisu imali priliku da budu na otvaranju, imaće prilike da svakodnevno posete izložbu u West 65 Mall-u, Omladinskih Brigada 86, u periodu 10.00-22.00h, a od 1. decembra svakog utorka od 18.00 prisustvuju i vođenoj turi kroz ovu izložbu, koja će trajati do 25. decembra.

Foto: Goran Zlatković

Pogledajte još