POSLE DESET MESECI IZAŠAO IZ CENTRALNOG ZATVORA: Zoran Marjanović će se braniti sa slobode

Marjanović se obreo na slobodi posle 10 meseci, a iza rešetaka je dospeo pod optužbom da je 2. aprila 2016. na nasipu u Borči ubio svoju suprugu.

Marjanović je raspoložen i nasmejan izašao iz pritvora noseći crnu kesu za smeće u kojoj je nosio lične stvari. Na izlazu ga je dočekao advokat Stefan Jokić, jedan od njegovih branilaca.

Marjanović je bio obučen u crni duks i crnu trenerku. Srdačno se pozdravio i izljubio sa advokatom Jokićem, posle čega su se uputili u njegov porodični dom u Borči. Kada je video novinare i fotografe, stavio je kapuljaču na glavu i nije želeo da daje izjave.

Marjanovićev advokat Stefan Jokić je rekao da je krivični postupak i dalje u toku, a da je Apelacioni sud doneo odluku da se Marjanović brani sa slobode.

- Odbrana je to i očekivala. Mi smatramo da će u obrazloženju biti ono što su prethodno naveli, a to je da ne postoji osnovana sumnja da je Zoran Marjanović izvršio krivično delo koje mu se stavlja na teret. Odbrana će dati odgovor na optužnicu, a onda ćemo čekati odluku vanraspravnog veća. Zoran neće davati izjave za medije. Porodica neće doći po njega, ja ću ga odvesti kući - rekao je Jokić.

Zorana su pred kućom u Borči razdragano sačekali ćerka Jana i sin Uroš. Ćerkica Jana mu je potrčala u zagrljaj sa jednom sandalom na nozi, dok se Uroš, njegov sin iz prvog braka, sa ocem srdačno izljubio. Sreću nisu skrivali Zoranov otac Vladimir, brat Miloš i majka Zorica.

Apelacioni sud je usvojio žalbe Marjanovićevih branilaca i preinačio rešenje Višeg suda kojim mu je pritvor bio produžen 25. juna, rekla je Mirjana Piljić, portparol suda. Tročlano veće je utvrdilo, kako je rekla, da je Viši sud pogrešno ustanovio da bi Zoran boravkom na slobodi uznemirio javnost.

- Neophodno je razdvojiti uznemirenje javnosti, koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, od interesovanja javnosti za ovaj slučaj. Međutim, Viši sud daje pogrešan značaj kada ovo povezuje sa nesmetanim vođenjem postupka. Zainteresovanost nije isto što i uznemirenje, budući da zainteresovanost ne može ugroziti pravično vođenje postupka. Ne postoje okolnosti koje ukazuju na to da će Zoran svojim boravkom na slobodi ugroziti postupak - rekla je Mirjana Piljić.

Više javno tužilaštvo u Beogradu je posle dopune istrage 27. juna 2018. podiglo novu optužnicu protiv Zorana Marjanovića kojom se tereti za svirepo ubistvo supruge Jelene. Optužnica je dopunjena iskazom male Jane, koji je dala u drugoj polovini juna. Takođe, prikupljeni su novi dokazi, koji su potvrdili sumnje tužilaštva i policije da je Marjanović ubio svoju suprugu 2. aprila 2016. godine na nasipu u Crvenki.

Prva optužnica podignuta je 9. februara ove godine. Međutim, nju je Viši sud 20. marta vratio tužilaštvu i naložio da pribavi određene dokaze „radi boljeg razjašnjenja stanja stvari“ i naredio da sasluša Zoranovu maloletnu ćerku.

Mala Jana je kazala da je sve vreme bila sa ocem na nasipu kada joj je mama nestala.

On se od hapšenja, 15. septembra 2017. godine, nalazio u pritvoru zbog uznemirenja javnosti, ali je sud juče procenio da javnost više nije uznemirena, već samo zainteresovana.

Advokat Aleksandar Zarić, jedan od branilaca Zorana Marjanovića, izjavio je juče da se ime i prezime ubice krije na patici, bačenoj preko druge strane kanala!

- Imaju DNK, genetski kod ubice Jelene Marjanović, koja je nađena sa druge strane kanala, a koji ne pripada Zoranu Marjanoviću. Naš klijent treba da bude oslobođen, a policija treba da nastavi istragu i nađe ubicu - izjavio je juče Zarić. On je dodao da je odbrana dobila novu optužnicu protiv Zorana i da će na nju dati odgovor. Zarić je naveo da nema osnovane sumnje, ali da je sudija za prethodni postupak tri puta donosio rešenje o produženju pritvora, da bi ga Apelacioni sud ukinuo iz četvrtog puta.

Izvor: Alo!
Foto: Jutarnji program RTV Happy - YouTube/Printscreen

Pogledajte još